Bitcoin (BTC) Analyse: Blijft de koers voorlopig onder de $40.000?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Na wekenlange stijging is er eindelijk een pauze voor bitcoin. Wat kunnen we verwachten de komende tijd?

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is de $42.000 aangetikt en deze week is vooral in het teken geweest van daling en consolidatie. De week is nog niet afgesloten, maar laat op dit moment een “hanging man” candlestick zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is een bearish candlestick en vaker wel dan niet is er een daling in de candlestick(s) daarna. Een kanttekening daarbij is dat die beter werken als ze echt op de top worden gemaakt.

De recente stijging is op basis van de koers, maar ook on chain blockchain data vergelijkbaar met de linker rechthoek. Een parabolische beweging, daarna aantal weken consolidatie en een aanraking van de 21EMA. Het is goed om dit scenario in het hoofd te houden. De RSI is ook nog flink overbought en ondersteunt het bearish scenario.

Targets zijn dan de $29.880 – $30.000, $25.962 – $26.900 en de $23.500 – $24.000 als het flink hard gaat. Ik verwacht niet dat de koers onder de 21EMA komt en dus boven de $20.000 blijft. Ik leg in dit filmpje verder uit waarom ik verwacht dat de koers waarschijnlijk nooit meer onder de $20.000 zal komen.

Na de dip zie ik de koers doorgaan richting de $48.880 en de $57.406.

In een meer bullish scenario moet het patroon op de dagelijkse naar boven uitbreken en de $42.000 support maken.

Figuur 1: Er vormt een hanging man candlestick op de wekelijkse.

Bitcoin (BTC) Analyse: Blijft de koers voorlopig onder de $40.000?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zit de koers in een groter evenwicht patroon. Een uitbraak hieruit zal het verdere verloop van de koers bepalen voor de komende weken.

Bullish scenario

Er zijn een aantal bullish punten te zien. De koers heeft op de dagelijkse de 12EMA weer als support en is ook boven de golden pocket en de bovenste groene rechthoek als support gehouden. Bij het volgen van de witte lijn kan het naar boven uitbreken. Als we dan boven de $40.112 kunnen komen met volume en het support maken, dan is de weg weer naar boven.

Bearish scenario

In het bearish scenario breekt de koers naar beneden uit volgens de rode lijn. Als het dan support verliest van de groene rechthoek zijn de volgende targets de groene rechthoeken tussen $29.559 – $30.347 en $27.052 – $28.209. Verlies van support resulteert in de lagere targets genoemd op de wekelijkse grafiek.

Figuur 2: De koers zit in een groter evenwicht patroon.

Bitcoin (BTC) Analyse: Blijft de koers voorlopig onder de $40.000?

Bitcoin prijs 4-uurgrafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is te zien dat de koers vrij volatiel is en geen duidelijke richting heeft binnen de driehoek. De koers zit op dit moment tussen de 50MA en 100MA gevangen.

Een uitbraak van de koers om buiten die 2 lijnen zal meer richting geven aan de koers, maar het is lastig om te zeggen wat de koers gaat doen in de zijwaartse beweging. Het breken van de $40.178 maakt een bullish dagelijkse scenario waarschijnlijker. Het verlies van de $34.380 maakt het bearish scenario waarschijnlijker.

Figuur 3: De koers zit in een zijwaartse consolidatie binnen de driehoek.

Bitcoin (BTC) Analyse: Blijft de koers voorlopig onder de $40.000?

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin heeft een voorlopige top gemaakt. De wekelijkse schetst nog steeds het beeld dat er een diepere correctie moet komen. Dit zal wel afhankelijk zijn van het dagelijkse evenwicht patroon. Als die naar boven uitbreekt gaan we nog even door naar boven.

Bij een uitbraak naar beneden is het rode dagelijkse scenario de weg van de minste weerstand. Targets zijn dan de wekelijkse support punten.

Welke kant we op zullen gaan is lastig om te zeggen. Aan de ene kant is een goede correctie nodig. Aan de andere kant is de vraag voor bitcoin torenhoog. De vraag is dan ook hoe diep zullen de grote instituten, met de enorme vraag, bitcoin laten zakken?

Dit is overigens allemaal de nabije toekomst. Op de langere termijn voor de komende 6 – 12 maanden ben enorm bullish op bitcoin.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen.

De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de juiste mindset en tools leert kennen. Hiermee kun je met vertrouwen weten wanneer je moet in- of uitstappen uit een trade. Hierdoor kun je succesvoller traden en je winsten maximaliseren en je verliezen beperken. De gratis kennismakings cursus vind je hier. Happy trading!

De bitcoin koers in euro’s:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

Ethereum trending crypto Nieuws
ETH Koers Pumpt $3,4k Voorbij, Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden?

Ethereum's koers bereikte vandaag een indrukwekkende mijlpaal na de $3,400 te passeren. Hierbij is het...

Nieuws
Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin...

Lees meer