Bitcoin koers breekt door $34.000, 3 interessante trends

De prijs van bitcoin (BTC) schiet op het moment van schrijven door de grens van $34.500 heen. Na de recente dalingen is dat goed nieuws.

Er is echter meer dan alleen de dagprijs van bitcoin. In deze update zetten we 3 interessante trends in de spotlight.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Kleine partijen blijven kopen

Veel kleine gebruikers op het netwerk kochten de afgelopen maanden flink bij. Sinds 19 mei van dit jaar kochten een hoop kleine gebruikers (met relatief weinig BTC) gezamenlijk ruim 97.000 BTC in.

Volgens analist Will Clemente is dat een stuk meer dan de grootste entiteiten op het netwerk. Bitcoin whales (partijen met 100-10.000 BTC) verzamelden 'slechts' ruim 76.000 BTC in dezelfde periode.

Let op! Dit zijn schattingen. Analysebedrijf Glassnode gebruikt allerlei data om adressen aan elkaar te koppelen. Transacties/adressen in een zelfde cluster worden toegewezen aan een enkele entiteit. Het is geen exacte wetenschap, maar het geeft een interessant beeld over wat er op het netwerk aan de hand is.

2. Groei van de bitcoin prijs

De dagprijs van bitcoin kan behoorlijk op en neer gaan. Soms is het handig om even uit te zoomen voor wat perspectief. Bitcoin was zo'n 95% van alle dagen sinds de start winstgevend.

Kortom: de prijs heeft zelden zo hoog gestaan. Mensen die alleen rond de all time high ($64.840) hebben gekocht staan nog op verlies, maar tot nu toe loonde het in de geschiedenis flink om gewoon vast te houden als je kijkt naar de dollarwaarde.

De actuele grafiek vind je hier.

3. Verkopers

In grote lijnen lijken kleinere spelers dus meer bitcoin te vergaren in deze periode. Dat betekent niet dat iedereen profiteert van de (kleine) stijging van de afgelopen paar dagen. Volgens data van Glassnode verkochten veel partijen hun bitcoin met een verlies van 35% vandaag.

Ook hier gaat het om schattingen en relatief ruwe data.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...