Bitcoin koers stevig boven $23.000, burgemeester Miami noemt BTC ‘stabiele investering’

Op Eerste Kerstdag komt $24.000 weer in zicht voor de bitcoin koers. Ondertussen flirt ook Francis Suarez, burgemeester van Miami, openlijk met de cryptomunt.

Bitcoin koers

De koers staat stevig boven de $23.000, met een plusje van 1,1% van de afgelopen 24 uur. De laatste dip dateert van 21 december toen bij Bitstamp de $21.865 is aangetikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sindsdien vertoont de koers stabiele trekken. Zoomen we uit en kijken we naar de maandgrafiek, dat ziet de kaart er nog volop bullish uit.

Maar gezien de opmars van de afgelopen maand dien je altijd rekening te houden met tussentijdse correcties, perioden dat met name handelaren winst nemen. Nu het einde van het jaar nadert, kunnen daarbij ook fiscale overwegingen een rol spelen.

Bitcoin koers stevig boven $23.000, burgemeester Miami noemt BTC 'stabiele investering'

bron: Cryptocompare

Door tumult bij kleinere cryptomunten, is de bitcoin dominantie in de markt fors toegenomen naar bijna 80% inmiddels. Het aanpakken door toezichthouder SEC bij Ripple Labs, de uitgever van XRP, heeft blijkbaar een schokgolf in de altcoinmarkt teweeg gebracht.

Burgemeester Miami

Ondertussen breidt het rijtje BTC adepten uit: deze keer flirt Francis Suarez, burgemeester van Miami, openlijk met de cryptomunt.

In een tweet noemt hij bitcoin een ‘stabiele investering’ in een ‘instabiel jaar’.

Zijn tweetje krijgt snel bijval van de gebroeders Tyler en Cameron Winklevoss en Anthony ‘Pomp’ Pompliano.

Suarez dient sinds 2017 als burgemeester als onafhankelijke kandidaat. Hij is van origine een advocaat en eigenaar van een vastgoedonderneming. In een andere tweet oppert hij het plan om cryptovaluta meer te verweven met de economie van de stad.

In enkele Zwitserse steden kun je bepaalde belastingen al betalen in bitcoin of andere cryptocurrency’s. Landen als Venezuela, Iran, Kazachstan en Pakistan zien bitcoin mining als onderdeel van hun nationale economische beleid.

Miami

Met 5,5 miljoen inwoners is de agglomeratie van Miami één van de grotere stedelijke gebieden in Amerika. Bovendien is er van oudsher een sterke connectie met Cuba en Latijns-Amerika.

Circa 70 procent van de bevolking van Miami heeft daar een achtergrond. Cuba krijgt per 1 januari 2021 één valuta: de peso cubano (CUP), de verwachting is dat deze transitie leidt tot hogere inflatie voor de bevolking.

Het jaar 2020 stond in het teken van hogere product inflatie doordat overheden wereldwijd voor duizenden miljarden aan obligaties hebben gekocht.

Het gevolg is dat de prijzen van assets door het dak gaan: aandelen, huizen, goud en in het bijzonder bitcoin zijn in 12 maanden tijd veel meer waard in euro of dollar.

Met name bedrijven ruiken hun kans en zetten euro of dollar om in bitcoin, hopende op meer rendement voor de komende jaren dan obligaties en ook aandelen kunnen bieden.

Analist Josh Rager ziet het voor de lange termijn rooskleurig in voor bitcoin.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...