“Bitcoin koers te volatiel als betaalmiddel”, beweert CEO Mastercard

De Bitcoin koers is te volatiel om te dienen als betaalmiddel voor de massa. Dat beweert Ajay Banga, de CEO van creditcardmaatschappij Mastercard.

Bitcoin binnen financieel stelsel

Het is in zijn ogen géén instrument om mensen zonder bankrekening bij het financiële stelsel te betrekken. Banga deed zijn uitspraken tijdens een digitale congres van zakenblad Fortune. Hij stelde zijn toehoorders de vraag:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Kun je voorstellen dat een munt eerst twee Coca Cola flessen kost en een dag later 21 flessen? Dat is niet de manier om een systeem inclusief te maken voor mensen in opkomende economieën.”[/penci_blockquote]

Het klopt dat de koers van Bitcoin sterk kan schommelen. Op Black Thursday, op 12 maart dit jaar, stond de koers plots op $3.850.

Terwijl de koers deze week weer door de $13.000 schoot en de top van 2019 zelfs getest is. Zelfs voor doorgewinterde handelaren is het soms doorbijten wat de koers gaat doen.

De prijs in euro:

De CEO van Mastercard schrijft echter cryptocurrency’s niet geheel af. Sterker nog, ze hebben een samenwerking gestart met Wirex, die door middel van een debitcard betalen met Bitcoin ondersteunt.

Daar geldt wel: in het systeem van Wirex accepteren winkeliers en webshophouders weliswaar Bitcoin, maar Wirex zet het voor ze om in dollar of euro.

Centrale bankmunten

Ook ziet hij Banga toekomst in centrale, digitale bankmunten (CBDC), waar diverse overheden en centrale banken plannen voor smeden. Naar verluidt gaat het om 80% van alle centrale banken wereldwijd.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het digitaliseren van fiat valuta helpt de wereldhandel en maakt betalingen goedkoper.”[/penci_blockquote]

Onder meer China én Japan zijn in een vergevorderd stadium en zelfs de VS heeft recent een proefballon hier voor opgelaten.

Het is natuurlijk ook in het belang van Mastercard dat het bestaande stelsel standhoudt. Ze zijn als marktleider goed voor maar liefst 140 miljard creditcard transacties per jaar.

Bitcoin is door Satoshi Nakamoto juist ontworpen om derde partijen zoals een bank of creditcardmaatschappij teniet te doen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...