Bitcoin koers consolideert, uitbraak naar $50.000?

Bitcoin koers consolideert, uitbraak naar $50.000?

De wereldwijde financiële markten zijn verwikkeld in een zware strijd nadat de Amerikaanse Federal Reserve hintte naar een snelle stijging van de rente om de oplaaiende inflatie de kop in te drukken.

De bitcoin koers is na een korte opleving weer wat weggezakt en handelt momenteel op ongeveer 43.500 dollar. Analisten zien het nog altijd positief in, met een scenario waarin we boven de 50.000 dollar uitbreken als de steun boven de 43.100 dollar zich weet te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De belangrijke steun van 43.100 dollar

De pseudonieme Twitterhandelaar Rekt Capital publiceerde een grafiek waarin hij de 43.100 dollar omcirkelde als een cruciaal steunpunt voor bitcoin. Mochten we dit niveau vasthouden, dan kunnen we volgens Rekt Capital zelfs de 50.000 dollar doorbreken.

Hiervoor hebben we echter een lange weg te gaan en moet onderweg ook de weerstand op 48.000 dollar gebroken worden, die tijdens de vorige opleving van bitcoin fataal bleek.

In hoeverre dat mogelijk is hangt af van de marktomstandigheden die op dit moment meer dan onvoorspelbaar zijn. Met natuurlijk het conflict in Oekraïne, maar ook de Federal Reserve die met hogere rentes dreigt.

Bitcoin en de Nasdaq

De correlatie tussen de bitcoin koers en de Amerikaanse Nasdaq is er door handelaar filbfilb maar weer eens bij gepakt. De medeoprichter van DecenTrader, die constateert dat bitcoin en de Nasdaq sinds 2019 redelijk synchroom bewegen.

Meer bewijsmateriaal voor een potentiële uitbraak voor bitcoin werd door TAnalyst gepubliceerd op zijn Twitter. Net als in april 2012 en maart 2020 zien we momenteel een Oscillator bounce en volgens TAnalyst betekent dat de mogelijke start van een bullrun.

Michaël van de Poppe ziet een behoorlijke zwart-wit scenario voor bitcoin. In het positieve geval breken we uit naar de 57.000 dollar en in het slechtste geval vallen we terug naar de 36.000 dollar.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties