Bitcoin koers daalt, terwijl de cryptomarkt wacht op renteverlaging van de Fed

125 totale weergaven
bitcoin-wordt-beinvloed-door-federal-reserve

De Bitcoin koers wordt geconfronteerd met bearish druk in aanloop naar een belangrijke renteverlaging door de Fed.

Nu de rentebeslissing van de Federal Reserve (Fed) er weer aan zit te komen, lijkt de Bitcoin koers een negatieve wending te nemen. In aanloop van een potentiële renteverlaging voorspellen veel analisten potentiële koersdalingen en zijn de reacties van grote investeerder gemengd.

Hier geven we antwoord op de volgende vragen:

  • Welke factoren hebben invloed op de Bitcoin koers de komende tijd?
  • Wat betekenen deze factoren voor de Bitcoin koers?
  • Hoe groot is de invloed van de mogelijke renteverlaging door de Fed?

Verschuiving in marktsentiment voor Bitcoin

Ondanks de groeiende vraag van institutionele beleggers naar Bitcoin, heeft de prijs op middellange termijn te maken gehad met een bearish druk, waarbij enkele analisten een mogelijke dip onder belangrijke niveaus voorspellen. Deze verschuiving in marktsentiment loopt vooruit op de verwachte renteverlaging van de Fed deze week, die volgens velen een aanzienlijke invloed zal hebben op de prijsactie van de Bitcoin koers de komende maanden.

Vorige week zag Bitcoin een aanzienlijke rally, met een stijging van ruim 7%. Echter, op de hoge niveaus stuitte de koers op weerstand, wat een terugval veroorzaakte. Terwijl de markt zich opmaakt voor het laatste kwartaal van het jaar, verwachten sommigen dat Bitcoin een parabolische groeifase zal ingaan.

De komende bijeenkomsten van het FOMC (Federal Open Market Committee) zal van cruciaal belang kunnen zijn bij het vormgeven van het toekomstige traject van de cryptoprijzen.

Stijgende dominantie van Bitcoin

De afgelopen maanden is de dominantie van Bitcoin alleen maar toegenomen, en heeft uiteindelijk een recordhoogte bereikt. Analisten, waaronder Benjamin Cowen, voorspellen dat deze trend zich voort zal zetten en Bitcoin mogelijk een dominantie van 60% zal bereiken voordat deze zich in 2025 terugtrekt:

De terugval zou het begin van een langverwacht ‘altcoin season’, waarin altcoins een toegenomen marktactiviteit kunnen zien. Ondanks de volatiliteit van de prijs van Bitcoin laat de dominantie ervan zien dat de grootste cryptocurrency nog steeds een aanzienlijke invloed op de markt heeft.

Nu we het einde van het jaar naderen, wordt verwacht dat het marktaandeel van Bitcoin een cruciale rol zal spelen bij het vormgeven van de prestaties van de bredere cryptomarkt.

Wat kunnen we verwachten van Bitcoin?

Vanuit het technische oogpunt is de prijsactie van Bitcoin tijdens de recente daling minder steil geweest, wat een glimp van potentiële stabiliteit biedt. Na een steunniveau boven de $54.000 bereikt te hebben, streeft Bitcoin er nu naar om op korte termijn haar ATH (All Time High) opnieuw te testen.

Analisten, zoals Ali Martinez, hebben een stijgend kanaal waargenomen op de 1-uursgrafiek, wat erop wijst dat Bitcoin naar een hoger niveau zou kunnen stijgen als kopers de steun tegen de huidige prijzen verdedigen:

Aan de andere kant, als Bitcoin er niet in slaagt haar steun te behouden, wordt een daling naar lagere niveaus verwacht. De 50 MA (Moving Average) op de wekelijkse grafiek biedt enige indicatie, howel Bitcoin nog geen belangrijk niveau op de RSI (Relative Strength Index) heeft teruggevonden.

De komende dagen kunnen van cruciaal belang zijn bij het bepalen van de maandafsluiting van Bitcoin, wat van invloed kan zijn op het beleggerssentiment, terwijl we het laatste kwartaal ingaan.

Gemengde reacties van whales

Maar wat vinden de grote investeerders dan precies? Dat is nog vrij onduidelijk. Ondanks het potentieel voor een verdere sell-off wijzen recente on-chain gegeven op een gemengde reactie van whales. Zo hebben sommige whales hun bezit teruggeschroefd, terwijl anderen hun belangrijke posities juist blijven houden.

Activiteit van whales speelt vaak een cruciale rol in marktbewegingen en de huidige gemengde reacties benadrukken de onzekerheid die momenteel rond Bitcoin heerst. Terwijl de markt wacht op de FOMC bijeenkomst, lijken whales te balanceren tussen een voorzichtige verkoop en strategische accumulatie, wat het bredere marktsentiment weerspiegelt.

Invloeden op de Bitcoin koers

Wat betekent dit precies voor de cryptomarkt? Uit deze gegevens kunnen we opmaken dat de prijsbewegingen van Bitcoin de komende dagen sterk worden beïnvloed door de beslissingen die door de Fed gemaakt worden, in combinatie met het bredere marktsentiment. De acties van grote investeerders (whales) en de beslissing van de Fed zullen tekenen hoe de prestaties van Bitcoin voor de rest van het jaar zullen zijn.

Lees meer over:
bitcoin koersFedwhales

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...