Bitcoin koers dipt kort onder $59.000, grote liquidaties op cryptobeurzen

611 totale weergaven
|

Vandaag dook de Bitcoin koers kortstondig onder de grens van $59.000, wat leidde tot aanzienlijke onrust in de markt. De koers herstelde zich snel tot ongeveer $59.350, maar de prijsschommeling resulteerde in grote liquidaties op diverse cryptobeurzen.

Deze ontwikkelingen benadrukken de huidige volatiliteit en onzekerheid in de markt, die zich al langere tijd voortzet. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin staat momenteel op $1,17 biljoen.

Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen

Grote liquidaties op Binance en OKX

De schommeling van de prijs leidde tot liquidaties van in totaal $106,79 miljoen in de afgelopen vier uur, waarbij 91,06% van de geliquideerde posities longposities betrof. Binance was verantwoordelijk voor het grootste aandeel van de liquidaties, met $49,31 miljoen aan afgesloten posities, waarvan $45 miljoen aan longposities.

OKX volgde met $32,46 miljoen aan liquidaties, waarvan $29,29 miljoen long. Andere beurzen zoals HTX en Bybit zagen ook aanzienlijke liquidaties, respectievelijk $9,31 miljoen en $9,25 miljoen.

Het hoge percentage van geliquideerde longposities geeft aan dat veel beleggers gokten op een verdere stijging van de Bitcoin prijs, maar onverwacht werden geconfronteerd met de daling.

Op Binance en HTX was meer dan 90% van de liquidaties afkomstig van longposities, wat aantoont dat de meerderheid van de handelaren optimistisch was over de prijsontwikkeling.

Huidige stand van zaken

Bitcoin blijft nog steeds ongeveer 19,6% onder zijn all-time high (ATH) van $73.790, die op 14 maart 2024 werd bereikt. Deze correctiefase duurt nu al 210 dagen.

Hoewel de koers zich in recente weken binnen een bandbreedte tussen de $55.000 en $65.000 heeft bewogen, blijft de markt gevoelig voor scherpe prijsschommelingen. Dit zijwaartse patroon lijkt in contrast te staan met de sterke opwaartse bewegingen die de munt eerder dit jaar kende.

Bitcoin dip

De kortstondige dip van Bitcoin onder de $59.000 en de daaruit voortvloeiende liquidaties illustreren de aanhoudende volatiliteit in de markt. Met een totaal van $106,79 miljoen aan liquidaties in slechts vier uur, en een herstel naar boven de $59.000, blijven handelaren voorzichtig met het innemen van posities.

De toekomst van de Bitcoin koers hangt nauw samen met economische factoren en mogelijke institutionele ontwikkelingen. Beleggers blijven alert op signalen van marktstabiliteit en eventuele gunstige regelgevingen die de koers een nieuwe richting kunnen geven.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...