Bitcoin koers dipt naar 42.200 dollar, is de bullrun voorbij?

crypto bull run

De bitcoin koers is naar het niveau van 42.200 dollar gezakt en het lijkt erop dat de bulls langzaam maar zeker hun energie verliezen voor nieuwe stijgingen. Is het feestje alweer voorbij of moeten we gewoon even wachten op de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten?

Dat is de vraag waar veel investeerders op dit moment mee spelen…

Slechte kerst voor bitcoin

De kerst van 2023 is er in ieder geval eentje om snel te vergeten voor bitcoin. Waar de digitale munt de afgelopen maanden fantastisch presteerde, kon het dat momentum niet doorzetten tijdens de kerst. Mogelijk wacht de digitale munt op de peildatum van 1 januari om weer nieuwe stijgingen in te zetten, wat voor de Nederlandse belastingbetaler in ieder geval niet verkeerd zou zijn.

Als we Material Indicators mogen geloven, dan kunnen de laatste dagen van 2023 weleens voor een forste tegenwind zorgen voor de bitcoin koers. “Winstneming aan het einde van het jaar en het pakken van belastingverliezen kunnen weleens voor een sterke tegenwind zorgen voor de bitcoin bulls”, aldus Material Indicators.

Volgens Material Indicators is het nu belangrijk dat bitcoin het 21-daagse bewegende gemiddelde weet te herpakken. Op het moment van schrijven staat die koerslijn op het niveau van 43.115 dollar; ongeveer 400 dollar boven de spotprijs van bitcoin.

Solana doet het juist goed

Niet alle munten doen het matig tijdens de laatste dagen van 2023. Solana is bijvoorbeeld een munt die blijft verbazen dit jaar. Vanaf het begin van het jaar gemeten is de Solana koers met meer dan 1.000 procent gestegen, waarmee het verreweg de best presterende munt van de top 10 was.

Solana deed het zelfs zo goed dat het erin slaagde om de 4e plek van XRP over te nemen. Nu heeft het alleen Tether, Ethereum en bitcoin nog voor zich staan.

Alle ogen voor Solana-aanhangers zijn wat dat betreft gericht op Ethereum, dat een concurrent is op het gebied van smart contracts. Wat denken jullie? Heeft een munt als Solana een kans om het Ethereum van Vitalik Buterin in te halen?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....