Bitcoin koers dipt kort onder de $38.000

1025 totale weergaven

Bitcoin heeft de eerste duik onder de 38.000 dollar genomen in twee weken tijd op 20 februari met de onzekerheid op macro-niveau dat als een zwaard van Damocles boven de markt hangt.

Het lijkt erop dat de geruchten van een Russische inval in Oekraïne ervoor zorgt dat mensen minder risico durven te nemen. Daartoe verkoopt men aandelen en bitcoin om wat veiligheid in te bouwen met Amerikaanse dollar. Waar uiteindelijk nog de rekeningen mee betaald moeten worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Boris Johnson dreigt met financiële blokkade Rusland

Na een stille zaterdag, begon de markt te dalen na nieuwe uitspraken van Boris Johnson, de premier van het Verenigd Koninkrijk. Johnson dreigt met een financiële blokkade voor Russische bedrijven als de situatie rondom Oekraïne escaleert. De spanning loopt in ieder geval op.

Russische bedrijven zouden door de financiële blokkade niet meer in ponden en dollars kunnen handelen. Johnson krijgt in de potentiële blokkade namelijk steun van de Verenigde Staten.

Bitcoin vangt daar in ieder geval als eerste de klappen voor, want de aandelenmarkten zijn in de Verenigde Staten nog tot dinsdag gesloten. Aangezien maandag een bijzondere vakantiedag is op Wall Street.

Het lijkt erop dat we een ruige week tegemoet gaan in de financiële wereld. Waarbij het enorm zou helpen als de situatie in Oekraïne ten einde komt zonder dat de boel escaleert. Zeker voor de Oekraïners die momenteel in complete onzekerheid leven zou dat een hoop betekenen.

Extreme angst is weer terug

Met de nieuwe correctie is ook de extreme angst weer terug in de markt. Heel even leek het erop dat bitcoin bezig was aan een nieuwe opleving en dat de trend compleet gedraaid was. Niet is echter minder waar, want we zijn inmiddels alweer terug onder de 40.000 dollar.

“Over het afgelopen jaar is de 40.000 dollar een kritiek punt geweest voor bitcoin. Iedere keer dat de prijs er onderdoor viel en daarna weer bovenuit kwam zagen we een grote rally naar boven. Waarschijnlijk is dit een goed niveau om in de gaten te houden nu”, aldus Mayne op Twitter.

De Crypto Fear & Greed Index die een weerspiegeling geeft van het sentiment in de markt sprong heel kort op ‘extreme angst’ en zit momenten in ‘angst’ gebied. Terwijl we na de kleine opleving van de afgelopen 2 weken weer in neutraal gebied terecht waren gekomen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....