Bitcoin koers herpakt zich, bulls loeren op 40.000 dollar

De bitcoin koers is de nieuwe week goed begonnen en staat op het moment van schrijven weer boven de 37.000 dollar. Daarmee lijken de bulls het momentum weer een beetje te herpakken. De grote vraag is natuurlijk of we nu een volgende slag omhoog krijgen voor de bitcoin koers.

Volgens Aayush Jindal is dat mogelijk en loeren de bulls momenteel op een bitcoin koers van 40.000 dollar.

Bitcoin koers in de lift?

De bitcoin koers vond afgelopen week steun in de zone van 35.500 dollar, na een redelijk stevige correctie. Rond dat niveau werden de bulls echter actief en konden zijn bitcoin weer langzaam omhoog duwen.

Bitcoin Price

Op basis van de bovenstaande grafiek lijkt Jindal te voorspellen dat de eerste grote weerstand van bitcoin op de koers van 37.350 dollar ligt. Daar hangen we momenteel net onder met de huidige bitcoin koers van 37.190 dollar.

Als bitcoin boven de koers van 37.350 uit weet te klimmen, dan is het volgens Jindal mogelijk dat we doorschieten naar het niveau van 37.800 dollar.

Vervolgens komen we op 38.000 een nieuwe weerstand tegen en daarna pas op 39.200 dollar, waarna de 40.000 en zelfs de 42.000 dollar in zicht komen voor de bulls.

Zijn er ook gevaren voor bitcoin?

Als het de bulls niet lukt om de bitcoin koers boven de 37.350 dollar uit te krijgen, dan liggen er volgens Jindal gevaren op de loer voor de digitale munt. Dan moeten we omlaag kijken en zou de eerste steun op 37.000 dollar liggen voor bitcoin.

Mochten we die koers verliezen, dan is er rond de 36.700 dollar steun voor de digitale munt in de vorm van een trendlijn.

De Moving Average Divergence Convergence (MACD) van bitcoin begint in de uurgrafiek in ieder geval stoom te verliezen (meer bearish). Om die reden kan het zijn dat de korte opleving van bitcoin alweer langzaam ten einde komt.

We gaan het de komende dagen meemaken. Er lijkt in ieder geval een cruciale week aan te komen voor de bitcoin koers, die weleens kan bepalen of we verder omhoog schieten of terugzakken.

 

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....