Bitcoin koers lijkt te herstellen door grote institutionele investeerders

423 totale weergaven
Bitcoin koers lijkt te herstellen door grote institutionele investeerders

De Bitcoin koers daalde onlangs met 7,8% naar $60.000. Maar de cryptomunt herstelt zich langzaam. Grote groepen investeerders, vooral institutionele partijen, kunnen ervoor zorgen dat de koers weer omhoog gaat. Gaat dit de Bitcoin koers binnenkort weer richting de $70.000 brengen?

Grote investeerders zijn belangrijk voor Bitcoin koers

Institutionele investeerders spelen een steeds grotere rol voor Bitcoin. Zij zorgen voor veel vraag naar de cryptomunt, vooral via producten zoals Bitcoin exchange-traded funds (ETFs). Uit cijfers van Glassnode blijkt dat deze ETFs samen meer dan $58 miljard aan Bitcoin bezitten. Dit is ongeveer 4,6% van de totale hoeveelheid Bitcoin die in omloop is.

Deze grote interesse van institutionele beleggers laat zien dat Bitcoin wordt gezien als een waardevolle lange termijn investering. Door via gereguleerde middelen zoals ETFs te investeren, dragen zij bij aan de stabiliteit van de markt.

Bitcoin US Spot ETF Balance. Source- Glassnode

Verkoopdruk neemt af, markt stabiliseert

De bredere marktomstandigheden voor Bitcoin lijken gunstig voor een herstel. Een belangrijke indicator, de netto gerealiseerde winst/verlies ratio, laat zien dat er minder winst wordt genomen. Dit betekent dat investeerders minder vaak hun Bitcoin verkopen om winst te maken.

Deze afname in verkoopdruk zorgt voor een stabielere markt, wat goed is voor de Bitcoin koers. Het geeft de cryptomunt meer ruimte om te herstellen. In combinatie met de sterke vraag van grote investeerders, kan dit ervoor zorgen dat de Bitcoin koers weer gaat stijgen.

Belangrijke weerstandsniveaus voor de Bitcoin koers

Op dit moment staat de Bitcoin koers op $61.953, net boven het cruciale ondersteuningsniveau van $61.868. Dit is een positief teken, maar er ligt nog een belangrijke weerstand op $65.292. Pas als deze drempel wordt doorbroken, kan de koers verder omhoog richting $70.000.

Als grote investeerders hun bullish vertrouwen in Bitcoin behouden, kan de koers deze weerstand breken. Maar als deze vraag afneemt of als grote spelers besluiten te verkopen, kan de koers juist moeite hebben om verder te stijgen. In dat geval kan de koers opnieuw het niveau van $61.868 testen, wat het positieve vooruitzicht zou vertragen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...