Bitcoin koers kruipt richting death cross terwijl de koers onder de $43.000 dipt

Bitcoin beweegt steeds dichter naar de zogenaamde death cross toe op de dagelijkse grafiek. Binnen de traditionele technische analyse wordt een death cross gezien als een negatieve voorbode voor de koers van een financiële asset.

Voor bitcoin hebben death crosses in het verleden echter vaak andere resultaten opgeleverd en was het patroon vaker dan niet juist een indicatie van de bodem.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat we deze keer van het patroon kunnen verwachten is niet duidelijk, maar de kans is aanwezig dat het allemaal een storm in een glas water is. Op het moment van schrijven heeft de koers het echter lastig en pingpongen we tussen de 41.500 en 42.000 dollar.

8 death crosses in geschiedenis bitcoin

Analist Lark Davis wist via Twitter te melden dat bitcoin in het verleden acht maal een death cross heeft gezien, die vier maal de indicatie van een bodem waren en vier maak de voorbode voor een verkoopgolf van 30 tot 65 procent.

Gezien de huidige situatie, waarbij de meeste on-chain indicatoren en enkele indicatoren uit de technische analyse een bodem aangeven, lijkt de kans meer dan aanwezig dat de death cross ditmaal wederom een bodem markeert. Maar als we de afgelopen jaren één ding geleerd hebben over bitcoin, dan is het wel dat de koers een onvoorspelbaar beestje is.

De laatste keer dat bitcoin een death cross vormde op de grafiek was in juni 2021, enkele dagen voor de bodem van 28.800, waarna we in november 2021 de all-time high van 69.000 dollar noteerden. Fingers crossed dat het ditmaal weer om een indicatie van de bodem gaat dus.

Positief nieuws op macro-economisch vlak

Naast het ‘groene’ licht van vele on-chain indicatoren en het algemene bodem-sentiment dat in de markt heerst, hebben we op macro-economisch vlak ook veel goed nieuws gekregen. Behalve de nieuwe all-time high voor de hash rate, lijkt Tonga na El Salvador het volgende land te worden dat bitcoin adopteert als wettig betaalmiddel en heeft Rio da Janeiro aangekondigd 1 procent van de reserves van de stad in bitcoin te stallen.

De adoptie van bitcoin gaat wereldwijd dus gestaag door, wat het onwaarschijnlijk maakt dat we nog een flinke schuiver naar beneden maken, nadat we in december en begin januari al enkele stevige klappen hebben gehad.

Al heerste hetzelfde sentiment in januari 2018, nadat we een stevige val hadden gemaakt vanaf de all-time high die we destijds in december 2017 noteerden. Het blijft het eeuwige verhaal van de bitcoin koers, een onvoorspelbaar beestje dat zich door geen enkele analist laat temmen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....