Heeft Bitcoin het dal bereikt? Volgens deze 3 bullish signalen wél

Heeft de Bitcoin koers het dal bereikt? Volgens deze drie marktindicatoren wél, zo meldt Cointelegraph.

Bitcoin miners verkopen, maar is de angel eruit?

De bitcoin koers is afgelopen week flink gedaald: een daling van 21% in één week tijd doet pijn. Toch zien analisten positieve signalen uitgaande van een aantal indicatoren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De eerste zijn on-chain cijfers van miners, toch wel de belangrijkste verkopers op de markt. De meningen verschillen in hoeverre ze verkopen, maar deze interpretatieverschillen hebben doorgaans te maken met een ander analysekader.

CryptoQuant ziet dat miners verkopen, tegenover bedrijven en lange termijn houders (hodlers) die op gezette tijden bijkopen.

Terwijl anderen juist wijzen op een trendbreuk. Ja, miners hebben flink verkocht in januari, maar ze nemen nu gas terug, zo ziet deze analist.

Met verlies verkopen?

Een andere indicator is de zogenaamde Spent Output Profit Ratio (SOPR). Kortom, deze indicator meet of bitcoin op een adres met winst is verkocht of verlies. Door een grote hoeveelheid aan geclusterde adressen te meten, kunnen ze daar conclusies uit trekken.

On-chain onderzoeker Glassnode ziet dat de SOPR-waarde voor het eerst sinds 5 maanden onder de waarde 1 is gekomen. Dat betekent dat houders met verlies verkopen. Dat kun je interpreteren als een signaal van paniek, maar volgens Glassnode ligt dat anders: het einde van de verkoopdruk en begin van een nieuwe trend juist omhoog.

Volgens handelaar Philip Swift is er ook sprake van een reset van deze indicator. In zijn ogen een sterk 'koop de dip' signaal van de markt.

Derivatenmarkt koelt af

Tenslotte is de derivatenmarkt aardig afgekoeld en kun je daar ook spreken van een 'reset'. Een maatstaf om oververhitting in de markt van futures en opties te meten is de zogenaamde funding rate.

Bij een hype in de markt gaat dit financieringspercentage richting de 0,1% en zakt deze wanneer er sprake van afkoelingsperiode en die afkoeling is nu gaande.

Heeft Bitcoin het dal bereikt? Volgens deze 3 bullish signalen wél

De on-chain analist Willy Woo wijst er tenslotte op dat de niveaus $44.000 en $45.000 belangrijke niveaus zijn.

Zijn visie op de markt wordt gedeeld door Santiment, ook een peiler van de markt.

Het bovenstaande artikel is geen financieel advies. Bitcoin is een zeer volatiele belegging. Hou rekening met koersschommelingen en beleg verstandig.

Lees meer over:
koersmarktminers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...