Bitcoin koers op weg naar $70.000 maar risico’s nemen toe

620 totale weergaven
Bitcoin koers op weg naar $70.000 maar risico’s nemen toe |

 

De Bitcoin koers heeft gister een piek van $67.953 bereikt en lijkt klaar om binnenkort de grens van $70.000 te doorbreken. Deze stijging is de hoogste sinds 31 juli en vormt een nieuwe plaatselijke high boven de vorige van $66.450 op 27 september. Hoewel dit vertrouwen wekt bij beleggers, wijzen analisten op risico’s die een stijging van de BTC koers in de weg kunnen zitten.

Bitcoin koers stijgt, maar retail toont weinig interesse

Opvallend is dat de rally grotendeels plaatsvindt zonder veel betrokkenheid van particuliere beleggers. Crypto Rover zegt dat “de retailinteresse bijna nul is,” zelfs terwijl Bitcoin dicht bij zijn recordniveau komt.

Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, meldt echter dat de “apparent demand” (vraag) van Bitcoin begint te stijgen. Dit is een maatstaf die het verschil weergeeft tussen de nieuw gedolven Bitcoin en het aantal munten dat langer dan een jaar ongebruikt blijft.

Wanneer de Bitcoinvoorraad sneller daalt dan de productie van mining, wijst dat op toenemende vraag. Sinds 2016 is deze vraag vóór elke grote stijging toegenomen. Momenteel lijkt de situatie sterk op die van februari 2024, net voordat Bitcoin in maart de hoogste koers ooit van $73.800 bereikte.

Bitcoin koers verwachting: Weerstand rond $68.000 vormt uitdaging

Hoewel de Bitcoin koers op weg lijkt om $70.000 te bereiken, ondervindt de koers stevige weerstand rond $68.000. Dit niveau fungeert als een belangrijk aanbodgebied tussen $67.000 en $68.300. De koers kwam op 15 oktober kort in dit gebied, maar werd snel afgewezen, wat leidde tot een correctie.

Volgens de “heater chart” van Capriole Investments heeft de futuresmarkt daarnaast de oververhittingsdrempel bereikt, wat betekent dat een correctie waarschijnlijk is. Te veel leverage kan namelijk leiden tot scherpe koersdalingen.

Bitcoin 1-day chart. Source: Trading View

De dalende trendlijn, die sinds maart 2024 actief is, vormt nog steeds een barrière. Als de Bitcoin koers de komende dagen niet boven $68.300 sluit, kan de rally stoom verliezen. Sinds augustus volgt elke nieuwe piek namelijk op een correctie, wat aangeeft dat ook deze stijging mogelijk een tijdelijke pauze zal inlassen.

Lees meer over:
bitcoin koersBTCkoersprijs

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...