Bitcoin (BTC) Update: Komt $20.000 in zicht?

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond de grens van $18.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin koers Update

Met het beeld dat de koers van Bitcoin afgelopen zondag met onze technische analyse gaf leek het erop dat de koers $17.000 zou gaan testen. Een belangrijk leven waarbij de koers de vorige keer flinke klappen heeft ontvangen en een flinke daling heeft ingezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niets is minder waar en we zien dat de prijs van Bitcoin inmiddels met $17.800 op een belangrijk punt is gekomen. Het punt waar we kunnen gaan zien of de koers stand weet te houden, of dat we toch een daling in gaan zetten.

Een ding is zeker, de koers van Bitcoin wordt op dit punt steeds meer volatiel en we kunnen nog veel schommelingen gaan zien. Weerstandslevels beginnen korter op elkaar te volgen, met als gevolg een ping pong tussen zowel weerstand als support.

Bitcoin prijs uurgrafiek

Dat de we rond de huidige prijs van $17.800 van Bitcoin meer schommelingen gaan zien is natuurlijk niet geheel onverwacht. Het is een belangrijke zone waarbij we voorheen hebben gezien dat de koers er niet staande wist te houden. Maar met een prijs tegen de $18.000 is de grote horde van $17.000 inmiddels overwonnen en is het een kwestie van staande blijven.

Voor een wat beter beeld op de korte termijn bekijken we vandaag de uurgrafiek van Bitcoin. Hierdoor kunnen we inzoomen op de huidige weerstand en support levels. En krijgen we een meer duidelijk beeld dan als we verder uitzoomen naar bijvoorbeeld de daggrafiek.

Dat heeft onder andere te maken met het feit dat we in uncharted regio’s beginnen te komen. En zonder kaart is het tasten in het duister.

Bitcoin (BTC) Update: Komt $20.000 in zicht?
Bitcoin uurgrafiek 19 november 2020

Kijkende naar deze uurgrafiek zien we dat de koers duidelijk tegen de $18.000 aan het drukken is. Meerdere tests laten nu nog zien dat het erg moeilijk is om dit level te gaan doorbreken. En kan aantonen dat we een korte pauze in het stijgen gaan nemen. Met een top van $18.250 kan het dus wel eens zo zijn dat we voorlopig rond dit level gaan consolideren.

Al zien we dat de koers momenteel sterk door blijft stijgen en geen enkele moeite heeft om ook de grote belangrijke levels te doorbreken. Gezien de vele support rond $17.500 en $17.300 is de kans groot dat de prijs hier kort een test maakt alvorens deze weer verder gaat stijgen om de $18.000 achter zich te laten. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid weerstand die we daar bij een volgende test gaan zien.

Wat gaat bitcoin doen?

De koers ziet er dus nog steeds erg bullish uit, met een grote kans op stijging richting de $20.000. Voldoende support tot aan $17.000 kan eventuele kortstondige dalingen opvangen. Om vervolgens de weg omhoog weer voort te zetten. Met als grote doel, het breken van $20.000 en het maken van een nieuwe ATH. De weg erna is erg onduidelijk, gezien we langzaamaan in onbekende gebieden terecht komen.

De bitcoin prijs in euro’s: