Jamie Coutts: Bitcoin koers kan stijgen naar $110.000 door deze reden

602 totale weergaven
Bitcoin koers kan stijgen naar $110.000 door groeiend geldaanbod |

Jamie Coutts, een belangrijke crypto analist bij Real Vision, voorspelt dat de Bitcoin koers kan stijgen naar $110.000. Deze stijging zou vooral te danken zijn aan een aantal belangrijke economische factoren die ook al hebben bijgedragen aan de recente prijsstijging van Bitcoin. Het lijkt erop dat Bitcoin op weg is naar de $70.000, een belangrijk punt dat kan leiden tot een nieuwe all-time high.

Bitcoin koers omhoog door stijgende wereldwijde geldhoeveelheid

Volgens Coutts kan de Bitcoin koers $110.000 bereiken als de wereldwijde geldhoeveelheid blijft groeien. Omdat Bitcoin een beperkte voorraad heeft, zal de prijs stijgen zodra er meer fiatgeld in het systeem komt. Dit komt doordat er dan meer vraag is naar Bitcoin.

Bitcoin Global Money Supply

In een grafiek die Coutts deelde, wordt voorspeld dat de Bitcoin koers $110.000 zal bereiken als de wereldwijde geldhoeveelheid $500 biljoen bereikt. Hij denkt dat dit zal gebeuren tussen april en juli 2025. Dit komt overeen met voorspellingen van andere crypto experts voor diezelfde periode.

Coutts legt uit dat het belangrijk is om de geldstromen in de gaten te houden. Hij stelt dat de Bitcoin koers vaak stijgt wanneer er meer kapitaal de markt binnenkomt. Een stijging in de wereldwijde geldhoeveelheid van $107 biljoen was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor ongeveer 80% van de recente koersstijging van Bitcoin. Naarmate er meer fiatgeld in omloop komt, stroomt een deel daarvan in activa zoals Bitcoin, waardoor de BTC koers verder stijgt.

De grote hoeveelheid geld in het systeem heeft ook geleid tot een nieuw hoogtepunt in open interest voor Bitcoin, met een waarde van $20 miljard. Dit is een positief signaal voor de markt, want het betekent dat steeds meer beleggers posities innemen in afwachting van een verdere koersstijging naar een nieuwe ATH van $73.000.

Source: CryptoQuant

Daarnaast wees analist Crypto Rover op een ander belangrijk signaal: de Bitcoin reserves op beurzen hebben het laagste niveau in zes jaar bereikt. Volgens data van CryptoQuant betekent dit dat de vraag naar Bitcoin groter is dan het aanbod, wat kan leiden tot een schok in de beschikbaarheid.

Trump’s mogelijke invloed op de BTC koers

Een andere factor die de Bitcoin koers beïnvloedt, is de stijgende kans dat Donald Trump de volgende president van de Verenigde Staten wordt. Polymarket data toont dat Trump momenteel een kans van 60,3% heeft om de verkiezingen te winnen.

De markt houdt hier al rekening mee, omdat Trump bekend staat om zijn steun voor crypto. Tijdens zijn vorige ambtsperiode werden gunstige beleidsmaatregelen voor crypto ingevoerd, en beleggers verwachten dat dit opnieuw zal gebeuren als hij wint.

Lees meer over:
bitcoin koersbtc koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...