Bitcoin koers stijgt naar $42.700, correlatie met aandelenmarkt wordt minder

De prijs van bitcoin (BTC) is bezig aan een opmars. Voor het eerst sinds het begin van 2022 staat de koers weer boven de grens van $42.000.

Whales

Whalemap bekijkt waar en wanneer grote bitcoin adressen bitcoin kopen. Volgens hun data is er met name rond $38.000 veel gekocht door grote adressen. En dat is opmerkelijk, want kort na dat prijspunt dook de koers een stuk lager. Inmiddels is de dagprijs weer aan het opkrabbelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Elke bitcoinbeurs heeft een eigen bitcoin koers. Er is geen wereldwijde prijs. Opvallend genoeg liggen de prijzen van futures bij Binace en Bybit momenteel 60-70 dollar lager dan de prijs bij Coinbase. Volgens TXMC komt dat door iemand die de koers van bitcoin onder de grens van $43.000 wil houden.

Die conclusie is allicht wat te makkelijk. In onderstaande tweet kun je ook de prijsverschillen zien op verschillende beurzen.

Aandelenmarkt

De wereld van bitcoin is al lang geen kleine markt meer. Er is zelfs spraken van een correlatie met de grote (Amerikaanse) aandelenbeurzen. Will Celemente ziet dat de bitcoin koers opkrabbelt terwijl de wereldmarkten het moeilijk hebben.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...