Bitcoin koers tikt $43.000 aan, waar moeten we deze week op letten?

Bitcoin laat langzaam maar `zeker weer wat kracht zien en handelt op het moment van schrijven net onder de 43.000 dollar. Waar we kortgeleden nog de 32.900 dollar aantikten, lijkt de weg omhoog weer ingezet en de bodem bereikt.

Maar zekerheid bestaat niet in bitcoinland, in ieder geval als het op de koers aankomt. Voor nu is het optimisme weer terug en laten we hopen dat we dat gevoel voorlopig even kunnen vasthouden. Waar moeten we deze week op letten?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vervolgt de dollar zijn duikvlucht naar beneden?

Vanaf half januari begon de dollar aan een opmars die de wereldreservemunt voor het eerst sinds november boven de 97 punten bracht. Inmiddels zit de belangrijkste munt ter wereld echter in een dip die de munt weer onder de 95,6 heeft geduwd.

De populaire Nederlandse handelaar Michaël van de Poppe voorziet een rood scenario voor de dollar. "Ik ga niet liegen, het lijkt erop alsof de dollar zich klaarmaakt voor een stevigere correctie, aldus Van de Poppe.

Verder viel het Van de Poppe op dat de dollar meer onder druk is gezet door het passieve rentebesluit van de Europese Centrale Bank. "Op de lange termijn zou het een goed signaal zijn voor bitcoin als de dollar meer zwakte toont," zo sluit hij af.

Korte termijn hodlers terug in het groen

De hoeveelheid bitcoin in handen van korte termijn hodlers heeft ogenschijnlijk de bodem bereikt en is weer begonnen aan een kleine opleving. Meestal betekent dit dat we de "macro-bodem" hebben bereikt, zo concludeert ook on-chain analist Root.

Waar de korte termijn hodlers de afgelopen weken nog veelal hun bitcoin verkochten met een verlies, begint dat nu om te draaien. De Spent Output Profit Ratio (SOPR) voor korte termijn hodlers is weer boven de 1.0 uitgeklommen.

Wat betekent dat korte termijn hodlers hun bitcoin gemiddeld met winst verkopen. Op het moment van schrijven ligt nog 25 procent van alle bitcoin "onder water" ten opzichte van de aankoopprijs. Daar kan snel verandering in komen als we weer een klapper naar boven maken, zo weet ook TXMC te melden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....