Bitcoin koers van $69.000 is cruciaal voor de bullrun

4057 totale weergaven
Waarom de bitcoin bullmarkt nog verre van begonnen is

Bitcoin blijft vasthouden aan de koers van $71.000 terwijl verschillende analyse-tools schreeuwen om een hertest van lagere niveaus. Richting het einde van de dag begon bitcoin ineens te dalen. Die daling stopte echter op $70.120 op Bitstamp voor de dagsluiting. Daarna kregen de bulls weer wat op de koers en steeg bitcoin weer op naar de huidige koers van $71.000.

Wachten op nieuwe dalingen?

Als we de analyse van de populaire Material Indicators mogen geloven, dan maakt bitcoin zich nu op voor een correctie naar het niveau van $69.000. Daar zou een cruciale steun liggen voor de digitale munt.

“Voor mij hoeft die daling niet te komen als bitcoin terugschiet naar $71.600 en we een zwak banenrapport krijgen in de ochtend. Dat zou een katalysator kunnen zijn voor die opwaartse beweging”, aldus Material Indicators.

Ketih Alan, de mede-oprichter van Material Indicators, zou het niet erg vinden om een test van de $69.000 te zien. Als die weet te houden, dan is dat volgens hem heel belangrijk voor de markt. Dan weet de markt dat de all-time high van 2021 is omgezet in een sterk steunpunt voor bitcoin.

Technische steun is sterk

De technische steun rond dat punt lijkt in ieder geval sterk. Het 21-daagse bewegende gemiddelde ligt ook rond de $68.800. Als de Amerikaanse banenmarkt vandaag opnieuw ijzersterk blijkt, dan kan dat echter nog een probleem vormen voor de digitale munt, zo is de conclusie van Keith Alan.

De populaire analist Skew wist te spotten dat er grote verkooporders waren voor bitcoin bij Binance en Coinbase. Op Coinbase alleen al kwam hij een verkooporder voor 2.000 bitcoin tegen. Daarmee casht iemand even $100 miljoen aan bitcoin uit.

Richting het sluiten van de dag kwamen de bulls echter in actie en werd de bitcoin koers opgestuwd. Is bitcoin dan eindelijk klaar voor de uitbraak of moeten we nog even geduld hebben voor de nieuwe all-time high?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....