‘Bitcoin koers vindt steun bij $43.500’

Na de knallende week voor bitcoin zijn er een paar belangrijke weerstandsniveaus doorbroken. Die koersexplosie heeft het sentiment in de markt weer helemaal omgedraaid en de euforie lijkt langzaam terug te komen. Al lijkt het erop dat de bulls momenteel even pas op de plaats moeten nemen.

De absentie van koopkracht op het huidige niveau betekent dat het bitcoin niet gelukt is om het 100-daagse bewegende gemiddelde te doorbreken. Die stond op 45.800 dollar, een koers waar bitcoin enkele malen vanaf is geketst. Momenteel vinden we steun op het 50-daagse bewegende gemiddelde van 43.500 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

50-daagse bewegende gemiddelde als grote steun

Het 50-daagse bewegende gemiddelde vormt normaal gesproken een belangrijke steunniveau tijdens een opwaartse trend. De prijs koelt af en corrigeert op het moment dat de koopkracht wegvalt en schiet dan weer omhoog zodra deze lijn in de buurt komt. Wat dat betreft is het dus een belangrijk moment voor deze rally.

Het enige probleem met de huidige staat van de markt is dat een “golden cross” op dit moment nog ver weg lijkt. Een golden cross zien we als het 50-daagse bewegende gemiddelde door het 200-daagse gemiddelde naar boven uitbreekt. Waarna deze lijn als steun fungeert voor het vervolg van de rally.

De laatste keer dat bitcoin een golden cross produceerde op de grafiek schoot de koers door naar de all-time high van 69.000 dollar in november 2021. Als bitcoin onder de 42.000 tot 41.000 dollar valt kan de rally voorbij zijn. Mochten deze niveaus zich houden, dan kunnen er mooie dingen gebeuren.

Bitcoin op weg naar market cap van 20 biljoen dollar?

On-chain analist Willy Woo ziet de toekomst voor bitcoin in ieder geval rooskleurig in. De komende tien jaar kunnen we volgens Woo een stijging van een factor 20 tegemoet zien, waarmee de market cap op 20 biljoen dollar uitkomt. Daarvoor moet er echter nog veel gebeuren en is een hoop afhankelijk van toekomstige regulering.

“Ik denk dat er uiteindelijk veel afhangt van hoe overheden bitcoin zullen behandelen. Er heerst op dit moment een hoop onzekerheid. Centrale bankers, met name in Europa, spreken zich niet positief uit over bitcoin en er heerst veel FUD. We moeten afwachten hoe dit zich uitspeelt”, zo spreekt Woo.

In 2021 noemde ECB-voorzitster Christine Lagarde bitcoin nog een “extreem speculatieve asset” die gebruikt wordt voor “funny business” en riep ze op tot wereldwijde samenwerking om bitcoin te reguleren. Mocht dat gebeuren, dan is er volgens Woo ook een kans dat bitcoin naar de achtergrond verdwijnt en altijd een relatief kleine asset blijft.

De prijs in euro’s:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....