Bitcoin Koers Wint 5% en Zet Opmars Naar $72K Door

3743 totale weergaven
Bitcoin naar $100.000 binnen 30 dagen? Hier zijn de feiten!

De Bitcoin koers laat deze week een sterk herstel zien met een stijging van bijna 15% in de afgelopen zeven dagen. In de afgelopen 24 uur is de koers zelfs met bijna 5% gestegen, wat een veelbelovende start van het weekend is. Het ziet ernaar uit dat de koers nog deze maand opnieuw de bovenkant van de prijsrange rond $72.000 zal testen. Zullen we eindelijk een bullish uitbraak zien en op weg gaan naar nieuwe hoogtepunten? In deze bitcoin update praten we je bij.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Zoals besproken in de vorige update is de bitcoin koers op weg naar $72.000, wat een nieuwe poging betekent om uit de maandenlange prijsrange te breken. De laatste keer dat we kort onder deze range doken (afwijking), keerden we vrij snel terug naar de range (de norm). Binnen 17 dagen bereikten we toen de bovenkant van de range.

Als we nu een vergelijkbaar scenario zien en naar de grafiek kijken, is er geen enkele reden waarom dit niet opnieuw zou kunnen gebeuren. Het is mogelijk dat we ergens tegen het einde van de maand de bovenkant van de prijsrange bereiken.

Een uitbraak uit de prijsrange zou de volgende fase in de bullmarkt betekenen, waarbij we op zoek gaan naar nieuwe hoogtepunten. Het is echter belangrijk om te zien hoe de koers reageert als we daadwerkelijk rond de $72.000 handelen. De vorige vijf keer werden we op dit niveau afgewezen, wat leidde tot een daling naar het midden van de range, en soms zelfs naar de onderkant.

Zolang er op de lagere tijdsbestekken geen tekenen van zwakte zichtbaar zijn, is er geen reden om geen bullish uitbraak uit de prijsrange te verwachten.

Bitcoin (BTC) 2 en 1 uursgrafiek

De afgelopen weken hebben we steeds meer de 2-uursgrafiek in de gaten gehouden, omdat deze een goede weergave geeft van de huidige trend. Het feit dat we de 200 MA’s hebben herwonnen en zijn teruggekeerd in de prijsrange, stemt ons bullish. Zolang we de 200 MA’s niet verliezen als trendsupport, lijkt een koersstijging naar $72.000 voor de hand te liggen.

Als we echter de niveaus verliezen die ons recent juist positief stemden (onderkant prijsrange en de 200 MA’s), is dit voor ons een kantelpunt. In dat geval verwachten we niet langer een uitbraak uit de prijsrange in de nabije toekomst.

Zoomen we nog iets verder in op de 1-uursgrafiek, dan zien we de 200 MA’s flink omhoog kruipen. Binnen enkele dagen zullen ze samenkomen met het midden van de prijsrange op $62.500. Het zou gunstig zijn als we de komende dagen niet onder het midden van de prijsrange komen en de komende week consolideren in de bovenste helft van de range.

Mocht het onverhoopt toch gebeuren dat we het midden van de prijsrange verliezen, in combinatie met de 200 MA’s, zien we dit als een eerste teken van zwakte. In dat geval zullen we terug moeten schakelen naar de 2-uursgrafiek, zoals eerder besproken.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...