Bitcoin kopen terwijl Elon Musk erover tweet? Met deze bot kan dat

Hoe kun je op een slimme manier inspelen op de markt? Redditor CyberPunkMetalHead (!) kwam met een idee: hij wilde automatisch bitcoin kunnen kopen als Elon Musk erover tweet. Maar hoe? Daarvoor moet je een bot bouwen, en zo geschiedde.

Bitcoin bot

De laatste maanden heeft de entrepreneur achter SpaceX en Tesla zich meerdere keren uitgelaten over Bitcoin en Dogecoin. Doorgaans resulteerden deze uitlatingen ook in een prijsstijging. Internet zou het internet niet zijn als iemand hierop duikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CyberPunkMetalHead bouwde een bot die bitcoin aankoopt als Elon Musk tweet over de cryptomunt, ongeacht het sentiment van zijn bericht. Hij deelde de code al in een aantal kleine communities, maar liep tegen een probleem aan.

Want wat als Elon zou tweeten dat 'de prijs van bitcoin te hoog is', zoals hij dat ook al eens deed over de aandelen van Tesla? Dan zou je een hele slechte aankoop doen, die volautomatisch tot verlies zou leiden. De oplossing werd ook al snel ingebouwd. Op basis van de feedback bouwde hij met een API een analysetool in die het sentiment kon meten. Hierdoor kun je nu ook kopen of vérkopen, gebaseerd op Musk's uitlatingen.

De programmeur en Redditor heeft de functionaliteiten naar eigen zeggen getest en het lijkt redelijk stabiel. Het is natuurlijk geen garantie voor succes, en het is voornamelijk gebouwd voor de lol. De code is open source te vinden op GitHub.

Een uitgebreidere uitleg is te lezen op Cryptomaton. Je moet bijvoorbeeld een account hebben bij MetaTrader6, een (demo) account bij XBTFX om te testen en ook toegang hebben tot Tweepy API's en de Twitter Dev pagina.

Bot via Lightning

Je zou een soortgelijke bot kunnen gebruiken van LNMarkets, een derivatenbeurs die volledig draait met betalingen via het Lightning Netwerk. Met de If This Then Long-functie zou je ook in kunnen stellen dat je long posities opent, zodra iemand (welke persoon dan ook) over bitcoin tweet.

Destijds was de grap dat je een longpositie zou moeten kunnen openen als Peter Schiff zich uitliet over bitcoin. De permabear en goldbug heeft er een handje van om negatief over Bitcoin te tweeten, vlak voordat de koers omhoog schiet.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Elon MuskTwitter