Bitcoin kopieert rally van Japanse aandelenmarkt uit de jaren 80

728 totale weergaven

Als we de populaire analist TechDev mogen geloven, dan kopieert bitcoin momenteel de rally van de Japanse aandelenmarkt uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Volgens TechDev kan bitcoin dankzij dit patroon uitkomen op een koers van 760.000 dollar tussen het jaar 2028 en 2029.

Bitcoin koers van $760.000

Op basis van de grafieken van TechDev gaat bitcoin aan een paar gigantische rally’s beginnen dankzij dit patroon. Maar nadat we de koers van 760.000 dollar bereiken kan het grimmig worden voor de digitale munt.

Image

Na het bereiken van die bijzondere all-time high zou bitcoin volgens hem aan een meerjarige bearmarkt kunnen beginnen. Overigens zijn er niet veel mensen die geloven in de grafieken van TechDev.

In de reacties eronder zien we vooral ongeloof. “750.000 dollar is een beetje bullish voor de volgende cyclus, maar ik zal het toestaan”, zo schrijft Peter Faketoshi.

Op basis van de grafiek van TechDev moet het echte geweld voor de bitcoin koers in ieder geval nog komen. Daar wachten we dan maar rustig op. Meer kunnen we op dit moment niet doen.

Rally voor bitcoin aanstaande?

Dit is niet de enige interessante grafiek die de analist deelt. Zo deelt hij ook een grafiek waarin we de relatie tussen de bitcoin koers, de uitgifte van Chinese staatsobligaties en de geldhoeveelheid in de Verenigde Staten zien.

Image

TechDev suggereert met deze grafiek dat de bitcoin koers meestal positief reageert op de uitgifte van Chinese staatsobligaties. Zodra de liquiditeit in de markten toeneemt, zien we bitcoin volgens hem ook stijgen.

Hij gelooft niet dat de bitcoin koers in vierjarige cycli beweegt vanwege de halvings, maar vanwege de relatie tussen de bitcoin koers en de uitgifte van Chinese staatsobligaties. Die zitten volgens hem in een stijgende lijn en als gevolg daarvan is hij bullish over de bitcoin koers.

Geloof jij dat we in 2024 nog een nieuwe all-time high gaan zien voor bitcoin of moeten we wellicht meer geduld hebben?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....