Bitcoin-land El Salvador gaat 5.000 paspoorten weggeven aan excellente mensen

El Salvador gaat 5.000 “gratis paspoorten” weggeven aan excellente mensen die de potentie bezitten om het land vooruit te brengen. President Nayib Bukele kondigde dit zaterdag aan in een nieuwe poging om de economie en ontwikkeling van het land te stimuleren.

Het is een interessante aanpak, omdat er onder andere door de oorlog in Oekraïne veel slimme mensen op zoek zijn naar een nieuw thuis.

Goed voor bitcoin?

In theorie is dit ook goed voor bitcoin. El Salvador adopteerde in 2021 natuurlijk officieel bitcoin als wettig betaalmiddel, maar investeert ook op verschillende manieren in de digitale munt.

Het koopt bitcoin als reserve-asset, maar doet ondertussen ook aan bitcoin mining. Zodoende begint het land echt een “grootmacht” te worden op het gebied van bitcoin of in ieder geval een belangrijke pionier.

Als het lukt om 5.000 excellente mensen richting El Salvador te trekken met de belofte van een nieuw paspoort, dan zou dat het land echt vooruit kunnen brengen.

In zijn aankondiging schrijft Bukele dat El Salvador openstaat voor wetenschappers, ingenieurs, doktoren, artiesten en filosofen. Het wordt interessant om te zien wat voor mensen El Salvador hiermee weet binnen te halen.

Grote impact op samenleving en toekomst van ons land

“Ondanks het lage getal, zullen hun bijdragen een gigantische impact hebben op onze samenleving en de toekomst van ons land”, aldus president Nayib Bukele van El Salvador.

Volgens de president hoeven mensen niet bang te zijn over de politieke impact van deze mensen. Een instroom van 5.000 mensen zou een bevolkingsgroei van minder dan 0,1 procent betekenen.

Dat lijkt niet voldoende om politieke stemmingen te beïnvloeden, al is het natuurlijk wel gunstig voor Bukele om er 5.000 invloedrijke voorstanders bij te krijgen. Die zouden in theorie het publieke debat rondom de president wel degelijk kunnen manipuleren.

Wat dat betreft lijkt dit een ontwikkelingen die op meerdere manieren positief is voor bitcoin. Extra steun voor Bukele betekent indirect ook extra steun voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....