Bitcoin leenplatform BlockFi haalt $50 miljoen aan vers geld op

Het Amerikaanse leenplatform BlockFi heeft 50 miljoen dollar aan vers geld opgehaald in een derde investeringsronde. Je kunt Bitcoin bij hen uitlenen en krijgt daarvoor rente terug.

Het nieuws is opvallend omdat afgelopen februari het platform nog 30 miljoen dollar binnensleepte in een tweede investeringsronde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin uitlenen

Bitcoiners kunnen via BlockFi een lening in dollars aanvragen met bitcoin als onderpand. Maar je kunt ook bijvoorbeeld bitcoin uitlenen tegen een rentetarief.

Deze derde ronde is geleid door Morgan Creek Digital, waarvan Anthony ‘Pomp’ Pompliano een bekende partner is. Ze hebben een groot aantal partijen bereid gevonden om te participeren.

Onder meer CMT Digital, Winklevoss Capital, Castle Island Ventures en twee universiteitsfondsen doen mee, zo meldt The Block. De bedrijfswaarde is getaxeerd op 400 miljoen dollar.

BlockFi bevindt zich in een zeer concurrerend marktsegment met spelers als Coinbase, Celsius, Blockchain.com en Crypto.com.

Het geld is nodig om agressief te groeien en ook haar Bitcoin credit card uit te rollen in Amerika. Dat kost de nodige marketingdollars namelijk.

Bovendien wil men eind dit jaar nog een broker service lanceren met een bijbehorende mobiele app. Daarmee zou BlockFi gaan concurreren met bijvoorbeeld een Cash App van Square Crypto.

Volgens CEO Zac Prince draait de firma circa 100 miljoen dollar bruto omzet de komende 12 maanden. Mede na de halving heeft de firma veel nieuwe klanten mogen verwelkomen, zowel retail als instituties.

Risico’s

Het uitlenen is niet zonder risico. Het is namelijk BlockFi die voor jou de sleutels van je Bitcoin gaat beheren. Je bent die zeggenschap dus tijdelijk kwijt.

Bovendien was BlockFi onlangs nog slachtoffer van een grootschalige hack. Daarbij is een onbekende hoeveelheid klantendata op straat komen te liggen. Dat is risicovol, want je wilt als bitcoiner niet dat je huisadres bekend wordt in verband met bijvoorbeeld afpersing.

Maar ondanks deze risico’s zijn er genoeg bedrijven in het ecosysteem die de verwachting hebben dat BlockFi nog veel meer waard wordt.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.