Bitcoin Lightning beurs LNMarkets verhandelt $7 miljoen in oktober

Lightning Network derivaten handelsplatform LNMarkets noteerde deze maand een nieuw volumerecord. Het jonge handelsplatform had tot oktober een opgeteld handelsvolume van $11 miljoen. In de afgelopen maand is daar $7 miljoen bijgekomen.

Met andere woorden, het gaat goed met LNMarkets en daarmee ook met het Lightning Network. Het platform lanceerde in maart en is nog steeds in de alpha-fase.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

LNMarkets groeit ondanks beperkingen Lightning Network

Vanwege de Europese wet- en regelgeving op het gebied van witwassen heeft het platform een margin-limiet van 0.01 bitcoin. Dat betekent in feite dat handelaren niet meer dan 0.01 bitcoin mogen lenen om hun posities te dekken.

Hoewel het op LNMarkets dus (nog) niet mogelijk is om enorme posities in te nemen, blijft het platform gestaag doorgroeien. De afgelopen twee weken heeft het bedrijf de zes beste handelsdagen uit de geschiedenis van hun nog prille bestaan gehad.

Eerder dit jaar heeft LNMarkets een eerste kleine investeringsronde gedaan. Hierbij hebben partijen als Bitfinex, Fulgur Ventures en Arcane Crypto geïnvesteerd. Hoeveel er in deze zogenaamde pre-seed is opgehaald is niet bekendgemaakt.

Lees ook: de 4 potentiële gevaren van het Bitcoin Lightning Network

Lightning Network wordt langzaam volwassen

De groei van LNMarkets loopt synchroom met de volwassenwording van de infrastructuur van het Lightning Network.

Begin november lanceerde Lightning Labs een marktplaats voor mensen die een node draaien. Op de marktplaats kunnen node-operators liquiditeit voor lightning channels kopen en verkopen. Een oplossing om de inefficiënties en liquiditeitsproblemen in het netwerk op te lossen.

Met de infrastructuur die langzaam verbetert, het groeiende aantal gebruikers en bitcoin in het netwerk, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Lightning.

Volgens de cijfers van 1ML zijn er op dit moment meer dan 14 duizend nodes actief in het netwerk. Samen hebben die nodes meer dan 35 duizend kanalen geopend en daarin zit inmiddels meer dan 1000 bitcoin opgesloten.

Zo komt het betalen van je dagelijkse bakkie koffie met bitcoin steeds een stapje dichterbij.

De prijs in euro:

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....