Speel Call of Duty en krijg Bitcoin betaald via het Lightning Network

Sinds de start van het Bitcoin Lightning Network is de link tussen de schaalbaarheidsoplossing en de gaming-industrie vaak gelegd. Tot op heden zijn de toepassingen echter nog nihil. Via HangarSix probeert de Nederlander “BitcoinBram” een link te maken tussen Bitcoin en de gaming industrie.

Bitcoin Lightning games

Al de Lightning games, zoals Bitcoin Bounce, Turbo 84, Bounty Hunt en Lightnite, starten klein. Tegelijkertijd hebben games als Call of Duty Warzone een bereik van 75 miljoen gebruikers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een battle royale-game die gratis te spelen is. In het spel nemen 150 gamers het tegen elkaar op in een zogenoemde first-person shooter-mode. Maar in deze context is Lightning dan weer afwezig.

Het mag duidelijk zijn dat het lastig is om een brug te maken tussen de potentie van het Lightning Netwerk en de immens grote en commerciële gaming industrie.

HangarSix wil hier verandering in brengen. Het biedt in voor Call of Duty een platform dat competitieve gamers van het spel bij elkaar brengt.

HangarSix

Net als andere soortgelijke websites organiseert HangarSix wedstrijden voor Warzone-gamers. Het heeft echter een extra financiële prikkel toegevoegd aan hun gameplay. De gamers die strijden op HangarSix kunnen namelijk rechtstreeks Bitcoin uitbetaald krijgen via het Lightning Network.

Het is een initiatief van de Nederlander BitcoinBram. Hij vertelt aan BTC Times zijn verhaal:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het idee om zoiets te bouwen begon toen ik Lightning games gebouwd zag worden. Hoewel ze echt geweldig zijn en ik kijk ernaar uit om ze te spelen, denk ik niet dat ze grote AAA-games zoals Call of Duty een tijdje zullen vervangen.”[/penci_blockquote]

Deze Lightning games betalingen de spelers uit in satoshis op in hun gameplay. Gezien de nog kleine bekendheid van het netwerk, is er maar een beperkte doelgroep geïnteresseerd in deze games.

Met HangarSix (dat zich richt op de bestaande game Call of Duty) wil Bram zich focussen op de al bestaande AAA-franchise van $18 miljard. AAA-games zijn van topkwaliteit en ontwikkeld door grote studio’s met een enorm ontwikkelings- en marketingbudget.

Uitbetalen via Lightning

Toernooien op HangarSix zijn momenteel goed voor uitbetalingen van 50.000 sats per spel (ongeveer $10). Bram legt uit dat “naarmate het aantal spelers van HangarSix stijgt, de prijzen ook stijgen.” Op dit moment is zijn doelgroep bitcoiners die Warzone spelen.

HangarSix gebruikt de API’s van Call of Duty om het proces te automatiseren en het voor gamers zo eenvoudig mogelijk te maken om zich aan te melden voor een toernooi. Eenmaal geregistreerd, wordt zijn score automatisch berekend om een rang te bepalen.

Hierbij horen ook verschillende tutorials over het opzetten van een Lightning wallet, wat nodig is om mee te doen aan toernooien. De gebruiksvriendelijkheid van Lightning mag echter geen belemmering meer vormen, vindt Bram:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Lightning is tegenwoordig echt niet moeilijker dan het installeren van een app, zelfs de non-custodial Lightning wallets. Ik denk dat we een lange weg hebben afgelegd met Lightning, […] en dat het is klaar voor een groter publiek.”[/penci_blockquote]

Als je geïnteresseerd bent kun je terecht in de Discord Server van HangarSix. Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Afbeelding: Wallpapercave