Speel Call of Duty en krijg Bitcoin betaald via het Lightning Network

Sinds de start van het Bitcoin Lightning Network is de link tussen de schaalbaarheidsoplossing en de gaming-industrie vaak gelegd. Tot op heden zijn de toepassingen echter nog nihil. Via HangarSix probeert de Nederlander “BitcoinBram” een link te maken tussen Bitcoin en de gaming industrie.

Bitcoin Lightning games

Al de Lightning games, zoals Bitcoin Bounce, Turbo 84, Bounty Hunt en Lightnite, starten klein. Tegelijkertijd hebben games als Call of Duty Warzone een bereik van 75 miljoen gebruikers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een battle royale-game die gratis te spelen is. In het spel nemen 150 gamers het tegen elkaar op in een zogenoemde first-person shooter-mode. Maar in deze context is Lightning dan weer afwezig.

Het mag duidelijk zijn dat het lastig is om een brug te maken tussen de potentie van het Lightning Netwerk en de immens grote en commerciële gaming industrie.

HangarSix wil hier verandering in brengen. Het biedt in voor Call of Duty een platform dat competitieve gamers van het spel bij elkaar brengt.

HangarSix

Net als andere soortgelijke websites organiseert HangarSix wedstrijden voor Warzone-gamers. Het heeft echter een extra financiële prikkel toegevoegd aan hun gameplay. De gamers die strijden op HangarSix kunnen namelijk rechtstreeks Bitcoin uitbetaald krijgen via het Lightning Network.

Het is een initiatief van de Nederlander BitcoinBram. Hij vertelt aan BTC Times zijn verhaal:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het idee om zoiets te bouwen begon toen ik Lightning games gebouwd zag worden. Hoewel ze echt geweldig zijn en ik kijk ernaar uit om ze te spelen, denk ik niet dat ze grote AAA-games zoals Call of Duty een tijdje zullen vervangen.”[/penci_blockquote]

Deze Lightning games betalingen de spelers uit in satoshis op in hun gameplay. Gezien de nog kleine bekendheid van het netwerk, is er maar een beperkte doelgroep geïnteresseerd in deze games.

Met HangarSix (dat zich richt op de bestaande game Call of Duty) wil Bram zich focussen op de al bestaande AAA-franchise van $18 miljard. AAA-games zijn van topkwaliteit en ontwikkeld door grote studio’s met een enorm ontwikkelings- en marketingbudget.

Uitbetalen via Lightning

Toernooien op HangarSix zijn momenteel goed voor uitbetalingen van 50.000 sats per spel (ongeveer $10). Bram legt uit dat “naarmate het aantal spelers van HangarSix stijgt, de prijzen ook stijgen.” Op dit moment is zijn doelgroep bitcoiners die Warzone spelen.

HangarSix gebruikt de API’s van Call of Duty om het proces te automatiseren en het voor gamers zo eenvoudig mogelijk te maken om zich aan te melden voor een toernooi. Eenmaal geregistreerd, wordt zijn score automatisch berekend om een rang te bepalen.

Hierbij horen ook verschillende tutorials over het opzetten van een Lightning wallet, wat nodig is om mee te doen aan toernooien. De gebruiksvriendelijkheid van Lightning mag echter geen belemmering meer vormen, vindt Bram:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Lightning is tegenwoordig echt niet moeilijker dan het installeren van een app, zelfs de non-custodial Lightning wallets. Ik denk dat we een lange weg hebben afgelegd met Lightning, […] en dat het is klaar voor een groter publiek.”[/penci_blockquote]

Als je geïnteresseerd bent kun je terecht in de Discord Server van HangarSix. Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Afbeelding: Wallpapercave

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  NFT Nieuws
  Explosieve Groei: NFT Markt Doorbreekt $400 Miljoen in Één Week

  Recente gegevens van Cryptoslam.io laten zien dat de markt voor niet vervangbare tokens (NFT's) aanzienlijk...

  Ethereum koers Nieuws
  Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt

  De cryptomarkt begon maart met meer schommelingen, vooral omdat de prijsstijging van bitcoin stopte rond...

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Lees meer