“Bitcoin Lightning Network kwetsbaar voor aanval, upgrade naar LND 0.11”

Op het Bitcoin Lightning Network is een kwetsbaarheid ontdekt. Lightning Labs adviseert node eigenaren om zo snel mogelijk up te graden naar LND versie 0.11. Deze is op 1 oktober uitgekomen.

Lightning Network

Dat betekent dat LND 0.10 of eerdere versies kwetsbaar zijn voor aanvallen van buitenaf, hoewel niet echt duidelijk is welk probleem er speelt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Conner Fromknecht, Head of Cryptographic Engineering bij Lightning Labs, zegt erover:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We hebben geen reden om aan te nemen dat deze kwetsbaarheden direct gebruikt worden. Maar onze waarschuwing: upgrade naar lnd 0.11 of hoger ASAP.”[/penci_blockquote]

Fromknecht en zijn team zullen 20 oktober alle details uit de doeken doen.

Eerdere bugs

Het is niet de eerste keer dat er bugs in Lightning zijn ontdekt.

In april dit jaar wezen onderzoekers erop dat LN helemaal niet zo privé is. Zo zou de Bitcoin balans van node eigenaren vrij gemakkelijk zijn in te zien.

In 2019 wees Rusty Russell al op veiligheidslekken in het netwerk bij lnd 0.7, die inmiddels verholpen zijn.

LND van Lightning Labs is verreweg de meest gebruikte implementatie voor LN. Daarnaast hebben het Canadese Blockstream, ook bekend van het Liquid Network, en het Franse ACINQ, een implementatie op de markt gebracht.

Op moment van schrijven is er volgens het Clark Moody dashboard 1.094 BTC opgeslagen in de sublaag van het bitcoin netwerk. Dat is tegen de huidige prijs goed voor 11,9 miljoen dollar.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.