Bitcoin wallet Electrum gaat Lightning Network ondersteunen

840 totale weergaven

De nieuwe update van bitcoin wallet Electrum krijgt Lightning Network ondersteuning. Via Twitter laten de mensen achter de open-source software weten dat je straks betalingen met Lightning kunt doen.

Electrum is er voor gebouwd om snel van start te kunnen gaan en biedt binnenkort dus ook de mogelijkheid om de schaalbaarheidsoplossing uit te testen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De implementatie is intern geschreven ontwikkeld en in Python geschreven. Alle software achter Electrum is door iedereen in te zien en te gebruiken.

Electrum

Electrum is een van de populairste bitcoin wallets. De wallet slaat de private keys versleuteld op jouw apparaat op, je kunt er alleen bij met een wachtwoord. Er is geen derde partij betrokken bij jouw bitcoin adressen en/of keys.

Zo lang je computer schoon en veilig is en je de toegang tot je coins goed hebt geregeld, is Electrum een prima manier om je bitcoin vast te houden. Je kunt met de wallet aan de slag op de meeste grote platform: Windows, Mac OS X, Linux en Android.

Lightning Network

Het Lightning Network is de eerste grote tweede laag bovenop bitcoin. Het biedt een optionele manier om je geld anders te gebruiken.

Via het netwerk kun je goedkoper en sneller BTC versturen. Maar het is belangrijk om te onthouden dat het nog een groot experiment is.

Gebruiksvriendelijke software zoals een Electrum wallet zijn erg welkom binnen het ecosysteem. Met meer mogelijkheden en meer gebruikers wordt het netwerk steeds beter getest.

LN is cool en leuk om eens uit te proberen, maar het is nog geen zekerheidje. Er kunnen dingen mis gaan als je niet precies weet wat je doet. Probeer het netwerk vooral uit, maar doe dat met kleine hoeveelheden aan BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwselectrum

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...