Bitcoin liquiditeitscrisis bij beurzen, BTC kopen bij beurzen wordt moeilijker

Er staan steeds minder bitcoin (BTC) op beurzen. En dat zorgt voor liquiditeitsproblemen aan de verkoopkant. Dat blijkt uit data van Glassnode.

Het aantal bitcoin dat gekocht én verkocht wordt daalt gestaag, dat duidt er op dat verhandelbare BTC steeds schaarser wordt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin voorraad verdeeld onder liquide en illiquide bitcoin. Bron: Glassnode

Bitcoin liquiditeitscrisis bij beurzen, BTC kopen bij beurzen wordt moeilijker

Vraag naar bitcoin

De vraag naar bitcoin komt van alle kanten in dit laatste gedeelte van 2020. Niet alleen particulieren weten de weg te vinden, maar ook grote miljardenbedrijven en andere grote instituten proberen voet aan de grond te krijgen in de wereld van BTC.

SkyBridge investeerde $182 miljoen in Bitcoin. Het bedrijf start begin 2021 met een eigen bitcoin fonds. Beleggers kunnen aandelen in dat fonds kopen om mee te liften met de koers, SkyBridge regelt de aankopen van BTC.

Een ander opmerkelijk voorbeeld is Russell Okung. De American football speler laat zich tegenwoordig deels uitbetalen in bitcoin: de helft van zijn salaris van $13 miljoen laat hij uitbetalen in Bitcoin.

2021

Het lijkt er sterk op dat de vraag naar bitcoin voorlopig niet stopt, ook niet in 2021. De wereld verkeert in een crisis, overheden en centrale banken grijpen naar de geldpers om ‘de economie aan te zwengelen.’

BTC krijgt steeds meer de stempel van hedge tegen inflatie, een manier om te ontvluchten uit de gelddrukkerij van fiat valuta’s zoals de dollar of euro.

Een voorbeeld daarvan is vermogensbeheerder Jefferies, het miljardenbedrijf verkocht 5% van hun fysieke goud en stoptte het in BTC. Goud is in hun portfolio de belangrijkste tool om inflatie te ontwijken, bitcoin hoort daar vanaf dit jaar ook bij.

Een andere tak van sport zijn verzekeraars. De Amerikaanse verzekeraar MassMutual kocht voor $100 miljoen Bitcoin. Het bedrijf kocht zo’n 5.470 bitcoin. Zij zien dit volgens The Wall Street Journal als manier om mogelijke kansen te pakken.

Elke bitcoin die in de koffers van dit soort partijen belanden, kunnen niet meer verkocht worden op een beurs.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdataglassnode

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...