Bitcoin app Lolli geeft gratis BTC weg bij 900 winkels

Het online winkelplatform Lolli biedt gebruikers een kleine beloning in bitcoin (BTC) wanneer zij gebruik maken van hun platform. Het bedrijf heeft nu samenwerkingen met 900 winkels.

Samewerkingen

De CEO Alex Adelman kondigde tijdens een interview met Yahoo! Finance weer een nieuwe samenwerking aan: Safeway. De Amerikaanse supermarktketen biedt met behulp van Lolli gebruikers de kans om tijdens de boodschappen een extra zakcentje in BTC te verdienen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Adelman: “We zagen de vraag naar ons product bij alledaagse aankopen zoals voedsel en medicijnen.”

Bij online aankopen kunnen gebruikers van Lolli rekenen op 3-5% van het aankoopbedrag in bitcoin. Een leuke bonus dus. Adelman ziet dit als een belangrijke manier om ‘bitcoin naar de massa te brengen’.

Nieuwe bitcoiners

Volgens het bedrijf is 40% van het klantenbestand van het platform nog niet bekend met cryptomunten. Gebruikers kunnen Lolli gebruiken bij aankopen bij bijvoorbeeld Walmart, GoDaddy en Adidas.

De gemiddelde gebruikers heeft volgens Adelman zo’n $26 aan BTC verdiend. De berekening van de bonus duurt een paar dagen. Daarna moet je als klant nog 30 tot 90 dagen wachten tot de uitbetaling. Dat kan namelijk pas gebeuren ná het verlopen van de garantie.

Want dollartransacties kunnen worden teruggedraaid, die van bitcoin niet.

Lolli

Hoe werkt dit ‘gratis geld’ dan precies? Adelman geeft aan dat Lolli een klein percentage van elke aankoop krijgt. Dat wordt dan gedeeld met de gebruikers. Het is dus een marketingmachine voor bitcoin én voor bedrijven.

Een Walmart kan immers klanten overhalen tot een aankoop met een tekst als ‘verdien bitcoin met deze aankopen’. Een bijzonder concept dat voorlopig goed lijkt te werken.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...