Bitcoin MACD Indicator is bearish, angst voor correcties doemt op

487 totale weergaven

Een populaire tool uit de technische analyse is op dit moment bearish en dat zorgt er vooral op Twitter voor dat mensen zich zorgen maken over de bitcoin koers. Het gaat om de Moving Average Convergence Divergence (MACD) histogram, die gebruikt wordt om de kracht van een specifieke trend te meten.

Deze indicator staat nu onder de nul-lijn op de weekgrafiek en meestal is dat slecht nieuws.

Van bullish naar bearish

Dat betekent in feite dat de verwachtingen van bullish naar bearish omslaan en meestal zien handelaren dat als een verkoopsignaal. Een kruising naar de bovenkant, waarbij deze indicator boven de nul-lijn uitkomt is juist een koopsignaal.

Sommige analisten roepen echter dat het signaal op dit moment toch al wordt overschaduwd door de situatie op macro-economisch niveau. Neem bijvoorbeeld de inflatie en de rente in de Verenigde Staten.

Komende woensdag is het weer de beurt aan de Federal Reserve om een nieuw rentebesluit te nemen. De verwachting is dat alle aandacht deze week op die beslissing, de nieuwe inflatiedata en de rentebeslissingen van de ECB en de Bank of Japan komt te liggen.

Toch is het sentiment op Twitter er niet beter op geworden door de negatieve kruising van deze indicator. "Moonboys kunnen hun ogen niet geloven", zo schrijft de pseudonieme handelaar @CryptoBullet1 in een bericht op maandag.

Vier jaar geleden

Volgens de analist is de bearish kruising van de MACD vergelijkbaar met die van vier jaar geleden. Op dat moment koelde de markt net af van een gigantische rally, net als wat we de afgelopen twee maanden zagen.

Op basis van de bearish ontwikkeling van de MACD verwachten sommige mensen zelfs dat de koers terugvalt naar 19.000 tot 20.000 dollar. "Dat is waarom ik geloof dat het mogelijk is dat we terugzakken naar $19K-$20K", zo schrijft een gebruiker op Twitter.

Het is te hopen dat we die koersdaling niet te zien krijgen, maar dat soort zaken volledig uitsluiten is in de wereld van bitcoin helaas niet mogelijk.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....