‘Bitcoin wordt groter dan goud, prijs naar $500.000 per stuk’

Bitcoin (BTC) staat pas aan het begin van een heel mooie reis. De markt wordt nog 20 tot zelfs 30 keer groter, zo voorspelt de bekende goud investeerder Dan Tapiero.

De actuele marktwaarde is 358 miljard dollar, maar beleggers stoppen nog minstens 15.000 miljard dollar in de asset.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Bitcoin markt naar $15.000 miljard’

En dat heeft logischerwijs ook zijn weerslag op de prijs, want het aantal Bitcoin is gemaximaliseerd bij 21 miljoen stuks. Bij een market cap van $15.000 miljard ligt de prijs al snel op circa $700.000 per stuk.

Dat zijn bedragen waar we ons nu weinig van kunnen voorstellen, maar doorgewinterde investeerders voorzien een lawine aan geld dat de markt instroomt.

Dat is wat goud investeerder Dan Tapiero, medeoprichter van Gold Bullion International, verklaart in de microfoon van podcaster Anthony Pompliano.

Institutionele FOMO

Een van de trends in de markt in 2020 is dat de kopers van Bitcoin een zakelijke achtergrond hebben. Uit deze benchmark blijkt dat er ruim 842.000 Bitcoin op de balans staat bij beursgenoteerde bedrijven. Dat is een ander beeld dan in 2017, toen een massale fear of missing out (FOMO) onder particuliere beleggers de prijs omhoog dreef.

Dit gevoel de boot te missen lijkt nu geïnjecteerd bij handelshuizen in New York, San Francisco, Londen en Frankfurt.

Ook gold bug Tapiero speelt die viool: het zijn grotere fondsen en andere financiële instellingen die de komende bullmarkt gaan dragen. Voor hem is het logisch: Bitcoin is koning in de cryptomarkt. Instellingen met goud zullen allereerst ook een positie in Bitcoin willen opbouwen.

Zodra het geld gaat rollen, is het een kwestie van vraag en aanbod de komende jaren. Naar verwachting is eind 2025 maar liefst 95% van alle BTC gedolven.

Bovendien is circa 2 tot 3 miljoen van de totale voorraad weg doordat de private sleutels verloren zijn. Denk aan harde schrijven die corrupt raakten of mensen die hun wallet versleutelden en daarvan het wachtwoord kwijt zijn. In werkelijkheid is de voorraad dus veel kleiner dan die 21 miljoen stuks.

Dan Tapiero licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De komende vijf jaar zie ik de goudprijs stijgen naar $4.000. Maar zodra goud naar $4.000 gaat, dan gaat de prijs van Bitcoin tussen de $300.000 en $500.000. We hebben het over een marktwaarde die 20 tot 30 keer hoger ligt.'[/penci_blockquote]

Daarbij citeert hij op Twitter onder meer uit het stock-to-flow model van Plan B. Uit zijn tweede, herziene model rolt uiteindelijk een prijs van $288.000 per stuk.

Vertrouwen in Bitcoin

Volgens hem twijfelt niemand in de goudwereld (misschien buiten Peter Schiff) dat Bitcoin een glorieuze toekomst tegemoet gaat.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Ik verwacht dat uiteindelijk instituties en het slimme geld met 5% en 15% van hun portfolio exposure willen. Deze sector is goed voor 100.000 miljard dollar aan middelen. Pak je daar 15% van, dan heb je het dus over 15.000 miljard dollar aan vers geld dat naar deze asset gaat’.[/penci_blockquote]

Bitcoin is méér dan goud is of kan zijn. Het is niet alleen een hedge in een afbrokkelend financieel stelsel, maar is ook een netwerk.

Het regent inmiddels wilde prijsvoorspellingen in de markt. Citibank kwam met een prijsdoel van boven de $300.000 per stuk en ook ervaren investeerders als Raoul Pal en Marc van der Chijs laten vergelijkbare getallen horen die tussen de $100.000 en $500.000 liggen.

Zelfs CNBC-presentator Jim Cramer, die sceptisch stond tegenover Bitcoin, moet erkennen dat Bitcoin een wapen is tegen het inflatiespook boven de wereldeconomie.

Cointelegraph citeert Cramer als volgt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Ik denk dat mijn kinderen, zodra ze mijn erfenis krijgen, blijer zijn met een leuke hoeveelheid Bitcoin dan met goud’. [/penci_blockquote]

Correlatie goud en Bitcoin

Ondertussen komt marktonderzoeker Coin Metrics met een interessante grafiek op de proppen. De goud en Bitcoin prijs lijkt weer meer ontkoppeld te zijn.

Daar waar de Bitcoin prijs de afgelopen week nieuwe records aaneen rijgt, blijft de prestatie van goud achter. Verplaatsen beleggers hun positie in goud naar Bitcoin?

'Bitcoin wordt groter dan goud, prijs naar $500.000 per stuk'

Bitcoin koers

De Bitcoin (BTC) koers is voorlopig gestand bij $19.442 op de Bitstamp grafiek, enkele honderden dollars onder het hoogtepunt van 2017, toen de prijs $19.666 was.

Bekijk de analyse van John van Meer voor een actueel inzicht in de Bitcoin koers en de strategie die hij toepast.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCgoud

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Lees meer