Mastercard en Visa weren PornHub, Bitcoin nagenoeg enige alternatief

Mastercard en Visa weren PornHub, Bitcoin nagenoeg enige alternatief

Creditcardmaatschappijen Mastercard en Visa stoppen met het verwerken van betalingen aan pornoplatform Pornhub. Het besluit komt voort uit een onderzoek van The New York Times over vermeende video's van verkrachting en kindermisbruik op de website.

Blokkeren betalingen

De betaalverwerkers nemen afstand van deze praktijken en weigeren betalingen te accepteren en versturen naar de website. Iets meer dan een jaar geleden nam ook PayPal al afstand van de website voor 'fans en makers van natuurfilms'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door deze maatregelen blijft Bitcoin (BTC) als één van de weinige betaalopties over. Sinds september dit jaar accepteert PornHub namelijk betalingen met de cryptomunt voor hun premium abonnementen.

Ook kunnen webcammodellen en andere entertainers die naar de site uploaden, uitbetalingen ontvangen in bijvoorbeeld Tether (USDT). Volgens de blog van Pornhub heeft het vertrek van PayPal de overgang naar USDT stablecoin versneld.

Als alternatief voor (uit)betalingen en stortingen via een bank kan men nog wel gebruik maken van Cosmo Payment. Verder zijn Discover en JCB (Japan Credit Bureau) ook nog overgebleven opties voor creditcards.

Mastercard laat weten dat het een definitief besluit is. Visa geeft aan dat ze de resultaten van een eigen onderzoek willen afwachten.

Bitcoin

Hoe moet je naar dit nieuws kijken? Is Bitcoin een cryptomunt voor schimmige praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen?

Nee, niet per se. Bitcoin is neutraal, permissieloos, privacy-vriendelijk en censuurvrij geld. Iedereen kan het gebruiken die het wil. Je zou zelfs kunnen stellen: als Bitcoin werkt voor 'criminelen', werkt het voor iedereen.

Bitcoin is een digitale versie van contant geld. Je hebt geen tussenpersoon nodig om het te versturen, het kan anoniem en je bent écht zelf de baas over het geld. Daar hebben partijen als Mastercard en Visa dan niets meer over te zeggen. Geld is ineens geen machtsmiddel meer. Bitcoin is een weg naar financiële vrijheid.

Daarnaast is geld, en dus een Bitcoin, slechts een middel. Net als het feit dat iedereen gordijnen ophangt, ook al heb je niets te verbergen. Net zoals iedereen messen in huis heeft, en er de één z'n brood mee smeert en de ander het als moordwapen gebruikt.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin BTC Pornhub

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties