Bitcoin memecoin PUPS schiet naar een all-time high

Sinds januari 2023 is het mogelijk om tokens te lanceren op de blockchain van Bitcoin via het Ordinals protocol. Dankzij dat stukje technologie heeft Bitcoin nu ook zijn eigen memecoins en PUPS is er daar één van. Die tokens is met een koers van 47,44 dollar op een all-time high gekomen.

Over de afgelopen zeven dagen is de PUPS koers zelfs met meer dan 1.000 procent omhoog geschoten.

Ook NFTs van PUPS zijn populair

Niet alleen de PUPS memecoin, maar ook de NFT-collectie van de token doet het op dit moment goed. De verkopen zijn met 6.948 procent gestegen de afgelopen zeven dagen.

Qua handelsvolume staan de Bitcoin PUPS zelfs op de tweede plaats van alle NFT-collecties. In totaal wist het voor meer dan 18 miljoen dollar aan PUPS te verkopen en vonden er 3.232 transacties plaats met 1.161 kopers.

Hiermee is het NodeMonkes voorbij, dat voor 11,72 miljoen dollar aan verkopen wist te realiseren.

Het succes van PUPS is overigens onderdeel van een bredere trend. Zo kreeg de Bitcoin blockchain het voor elkaar om Ethereum en Solana voorbij te streven als het aankomt op het aantal NFT-verkopen.

Bitcoin is Ethereum en Solana de baas?

De onderstaande afbeelding van CryptoSlam toont hoe de blockchain van Bitcoin momenteel meer NFT-verkopen genereert dan die van Solana en Ethereum.

NFT Sales Volume Across Blockchains.

Op plek vier komen we vervolgens Polygon tegen en op plek vijf staat Avalanche. Overigens gaat het om hele beperkte hoeveelheden. Ten opzichte van de volledige market cap van de industrie, die inmiddels ruim 2 biljoen dollar is, stelt een wekelijks verkoopvolume van 21 miljoen dollar natuurlijk niets voor.

Hetzelfde geldt voor de verkopen op Ethereum, Solana, Polygon en Avalanche. Wat dat betreft moeten we nog maar zien of NFTs daadwerkelijk de potentie hebben om een significante industrie te worden.

Vooralsnog was er vooral hype in 2021 en moet in 2024 nog maar blijken of ze dat opnieuw in zich hebben.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....