‘Kennis over Bitcoin (BTC) groeit, populairst onder millennials’

De algemene kennis over bitcoin (BTC) groeit met de jaren, met name millennials zijn wel te spreken over BTC. Dat blijkt uit een onderzoek van The Tokenist. Zij ondervroegen bijna 5000 deelnemers uit 17 landen.

Het is een klein onderzoek, maar geeft wel een sentiment weer: meer mensen lijken bitcoin boven traditionele financiële instituten te kiezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Millennials en bitcoin

The Tokenist vergeleek data uit andere onderzoeken in 2017 met hun meest recente enquête. Om een voorbeeld te geven: bijna de helft van de ondervraagden heeft liever $1.000 in bitcoin dan in goud of vastgoed. Dat is een groei van 13% tegenover 2017.

Millennials (geboren tussen 1980 en midden jaren 90) zijn de mensen met de meeste interesse in bitcoin.

Een ander onderzoek van Charles Schawb in 2019 bevestigt deze conclusie ook. Met name het Grayscale bitcoin fonds is populair onder millennials.

Bitcoin tegenover obligaties, aandelen, vastgoed en goud volgens The Tokenist

'Kennis over Bitcoin (BTC) groeit, populairst onder millennials'

Meer kennis

Ook lijken mensen meer kennis te hebben over bitcoin. Dat zeggen zij althans in het onderzoek. Dat is goed te zien in onderstaande grafiek. Het overgrote deel van de ondervraagden heeft nog nooit bitcoin gekocht, maar de grootste groep geeft nu aan wel bekend te zijn met het onderwerp.

Bekendheid met bitcoin voor 2017 en 2020. Data via The Tokenist

'Kennis over Bitcoin (BTC) groeit, populairst onder millennials'

Is bitcoin goed voor de wereld?

Een leuke vraag in het onderzoek van The Tokenist had betrekking op de rol van bitcoin in de wereld: ”Is bitcoin een positieve innovatie in financiële technologie?” In 2020 gingen meer mensen akkoord dan in 2017.

'Kennis over Bitcoin (BTC) groeit, populairst onder millennials'

Bitcoin tegen banken

Een andere belangrijke vraag is natuurlijk: kan bitcoin uiteindelijk de huidige financiële instellingen als banken vervangen? De ondervraagden reageerden op de vraag: ”Als je moet kiezen, wie is er meer betrouwbaar, bitcoin of grote banken?”

The Tokenist: ”Er is een groot verlies van vertrouwen in traditionele banken geweest over de laatste drie jaar en bitcoin heeft hiervan geprofiteerd. ” 47% van de respondenten gaf aan bitcoin meer te vertrouwen dan banken. Een opvallend hoog percentage dat een stuk hoger ligt dan het aantal mensen dat aangaf al bitcoin te hebben (gekocht).

'Kennis over Bitcoin (BTC) groeit, populairst onder millennials'
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...