Bitcoin minen met kernenergie in de Verenigde Staten

Bitcoin minen met kernenergie in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten bewijst zich steeds meer als het beloofde land voor bitcoin miners. Ook nu weer is er in Pennsylvania een meer an interessant project opgestart. Er is namelijk een partij die bitcoin wil minen met nucleaire energie.

Groen datacenter

Het datacenter is gebouwd door Cumulus Data, wat een zusterbedrijf is van de energieproducent Talen Energy. In totaal zal het datacenter 48-megawatt aan energie afnemen van de kerncentrale.

"Ons vlaggenschip Cumulus Susquehanna datacenter is klaar om zijn eerste huurder te ontvangen en de commerciële operaties dit jaar te starten. We kijken ernaar uit om stappen te zetten in onze missie om het 'energie-trilemma' op te lossen. Wij definiëren dit als de stijgende vraag naar uitstootloze, goedkope en betrouwbare energie," aldus Talen Energy CEO Alex Hernandez.

Ook is het al vanaf augustus 2021 bezig met de Nautilus Cryptomine, dit zou een koolstofvrije mijn moeten worden. Dit doen ze in samenwerking met de bitcoin miner TeraWulf, maar deze faciliteit is momenteel nog niet klaar voor gebruik. Begin december van het afgelopen jaar zijn de werkzaamheden voor de bouw van de bitcoin-mijn zelfs kort opgeschort.

Kernenergie de toekomst?

Kernenergie wordt door velen gezien als de toekomstige basis van vrijwel alle stroomnetten ter wereld. De meningen zijn vaak verdeeld over kernenergie, omdat we natuurlijk allemaal de rampbeelden kennen. Net als het feit dat mensen soms bang zijn om te vliegen, terwijl het eigenlijk de meest veilige manier is om jezelf over grote afstanden van A naar B te brengen.

We zijn vooral bang door de beelden van een vliegtuig dat neerstort en kunnen daarom niet realistisch nadenken over de werkelijke gevaren. Kernenergie kan in theorie de basis van onze stroomvoorziening zijn en bitcoin draagt daar nu gedeeltelijk aan bij in de Verenigde Staten.

Volgens de berichtgeving gebruikt de kerncentrale bitcoin mining om vraag en aanbod te balanceren, iets wat bitcoin in Texas ook doet.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika bitcoin mining

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties