Bitcoin miner Marathon Digital wil $750 miljoen ophalen met aandelenuitgifte

Bitcoin mining bedrijf Marathon Digital heeft een S-3 formulier ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf is van plan om $750 miljoen op te halen via “hybride effecten”.

Mining bedrijf

Hybride effecten zijn effecten die zowel elementen van schulden als aandelen bevatten. Marathon is beursgenoteerd aan de Nasdaq. Eind september hadden ze 13.726 bitcoin in kas, terwijl het elke maand meer dan 1.000 BTC verdient.

Het wil echter dit schaarse internetgeld niet gebruiken om de bedrijfsvoering uit te breiden. Daarom wil het bedrijf via een aandelenuitgifte maar liefst $750 miljoen ophalen. Met dit nieuwe geld zal Marathon Digital zijn operationele capaciteit uitbreiden en investeren in de aanschaf van nieuwe mining rigs.

De aandelen van Marathon Digital zijn deze week met 23% gestegen, een weerspiegeling van de stijging van 12% van bitcoin over een vergelijkbaar tijdsbestek. Ondertussen zijn de aandelen van MARA dit kalenderjaar al met 164% gestegen.

In het tweede kwartaal van 2023 boekte Marathon Digital een omzetstijging van meer dan $80 miljoen. De cijfers van het derde kwartaal zullen in november bekend gemaakt worden.

Halving aanstaande

Met de halving op komst en de inkomsten die in bitcointermen zullen halveren, wordt het weer een spannende tijd voor mininig bedrijven. Doorgaans kunnen de efficiëntste miners hun hoofd boven water houden, terwijl de bedrijven met de minste marges genoodzaakt zijn om te stoppen.

Anderzijds kan de halvering van de block subsidie ook ten gevolg hebben dat de bitcoinkoers gaat dalen, waardoor er in dollartermen toch nog genoeg geld in kas komt.

Volgens analist Miles Deutscher zullen veel miners hun bitcoinbezit eerst moeten verkopen, om zo hun kapitaal te vergroten. Data van Glassnode laat zien dat dit al voorzichtig gebeurt. De inflow bij beurzen vanuit miners bereikte onlangs met 315% een recordhoogte.

Lees ook
Mining pool Marathon Digital verliest $173.000 aan bitcoin door verkeerd block

 

Lees meer over:
Bitcoinmeesterminermining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...