Bitcoin miner Marathon heeft $15 miljoen aan Kaspa Tokens gedolven

3135 totale weergaven
bitcoin BTC mining

Bitcoin miner Marathon Digital (MARA) heeft sinds september 2023 93 miljoen KAS-tokens gedolven. Ze zijn nu ontwikkeld als een multi-coin crypto miner, nadat het begon met het delven van laag 1 protocol Kaspa (KAS) om zijn inkomsten te diversifiëren.

Bitcoin miner delft cryptotoken

Kaspa gebruikt een proof-of-work (PoW) consensusmechanisme genaamd GHOSTDAG-protocol, en in tegenstelling tot bitcoin, staat het toe dat meerdere blokken tegelijkertijd zijn te produceren. Dit proces helpt om transacties sneller te maken en biedt meer blockbeloningen voor miners, volgens een verklaring van Marathon.

“Door Kaspa te minen, kunnen we een inkomstenstroom creëren die gediversifieerd is van bitcoin, en die direct verbonden is met onze kerncompetenties in digitale activa-computing,” zegt Adam Swick, de chief growth officer van Marathon in de verklaring.

De prijs van de Kaspa-token is dit jaar bijna 50% gestegen, terwijl bitcoin met 44% is gestegen.

Marathon begon in september vorig jaar met het delven van Kaspa nadat de eerste miningcomputer online was gebracht. De miner heeft 60 petahash aan mining machines gekocht die winstmarges tot 95% kunnen genereren, volgens de verklaring. Marathon heeft 30 petahash aan mininginstallaties operationeel op zijn locaties in Texas; de rest zal tegen het derde kwartaal online zijn. Het bedrijf heeft 93 miljoen KAS gedolven, wat ongeveer $15 miljoen waard is.

Bitcoin miners hebben gezocht naar manieren om hun inkomsten te diversifiëren na de cryptowinter, en recente halvings hebben de industrie competitiever gemaakt. Veel miningbedrijven zijn overgestapt op het gebruik van hun huidige infrastructuur voor kunstmatige intelligentie (AI) en andere computernoden. Ondertussen hebben sommige bedrijven, waaronder Marathon, ervoor gekozen om andere lagen van bitcoin te gelde te maken om extra inkomsten te verdienen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...