Bitcoin miner Riot Platforms boekt recordwinst in Q1 2024

bitcoin mining

De beursgenoteerde bitcoin miner Riot Platforms mocht een nettowinst van 211,8 miljoen dollar opschrijven voor het eerste kwartaal van 2024. Dat is een absoluut record voor het bedrijf en markeert een stijging van 1.000 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2024.

Totale omzet van 79,3 miljoen dollar

Riot Platforms wist in Q1 2024 een totale omzet van 79,3 miljoen dollar te behalen. Daarmee viel deze 14 procent lager uit dan de schattingen van onderzoeksfirma Zacks.

Volgens de miner zelf had dat te maken met een lagere bitcoin-productie voor het bedrijf en hogere kosten voor mining, vanwege een stijging van de moeilijkheidsgraad en hashrate in het netwerk van Bitcoin.

Riot Platforms wist in Q1 2024 een totaal van 1.364 bitcoin te produceren. Dat is een daling van 36 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023.

De gemiddelde kosten voor het minen van 1 bitcoin waren 23.000 dollar. Dat is 144 procent duurder in vergelijking met vorig jaar, wat volgens Riot Platforms grotendeels het gevolg is van de stijging van de wereldwijde hashrate van 89 procent.

Opening nieuwe faciliteit

Ook kondigde Riot Platforms een nieuwe locatie aan waar ze gaan minen in Corsicana, Texas. Volgens CEO Jason Les kan dit weleens de grootste faciliteit voor bitcoin mining ter wereld worden.

Zo hoopt de firma zijn hashsrate natuurlijk uit te breiden en een groter deel van het netwerk te bemachtigen.

Het grote doel van Riot Platforms is om de hashrate te laten toenemen van 12,4 exahash per seconde (EH/s) naar 31 EH/s aan het einde van het jaar.

De verwachting is dat de hashrate zal toenemen naar 41 EH/s als de Corsicana faciliteit in 2025 helemaal in gebruik wordt genomen. Op de lange termijn wil Riot Platforms naar een hashrate van 100 EH/s groeien in 2027 of snel daarna.

Riot Platforms is nu de nummer drie van de markt als je kijkt naar de totale hashrate. Alleen Marathon Digital (24,7 EH/s) en Core Scientific (16,9 EH/s) doen het wat dat betreft nog beter.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....