Bitcoin miners duiken op AI om te overleven

611 totale weergaven
|

De concurrentie is moordend in de industrie voor Bitcoin mining en sinds de halving van april 2024, het moment waarop de blokbeloning voor miners halveerde, is die strijd nog harder geworden. Als gevolg daarvan zien we nu een bijzondere ontwikkeling plaatsvinden. Miners focussen zich met hun computerkracht niet alleen meer op het delven van Bitcoin, maar ook op kunstmatige intelligentie.

Bitcoin miners springen op kunstmatige intelligentie

Grote spelers uit de markt als Core Scientific, Hut 8 en HIVE gebruiken nu een significant deel van hun computerkracht voor het ondersteunen van AI-toepassingen, in plaats van de pure focus te houden op Bitcoin.

Opvallend is echter de rol van Core Scientific in dit verhaal. Zij waren in 2019 namelijk al bezig met kunstmatige intelligentie en lopen wat dat betreft mijlenver voor op de rest van de industrie.

Dat is niet helemaal zonder slag of stoot gegaan, want in 2022 vroeg het bedrijf zijn faillissement aan en begin 2024 maakte het een doorstart.

“Core Scientific is begonnen als een datacenteroperator die voornamelijk colacatiediensten leverde, in plaats van Bitcoin mining voor eigen gebruik. Wat dat betreft heeft het een relatief langere geschiedenis dan andere beursgenoteerde Bitcoin miners in termen van het bouwen en exploiteren van dit soort infrastructuur”, aldus Wolfie Zhao van BlocksBridge.

Gigantische deal voor Core Scientific

Dinsdag onthulde Core Scientific een nieuwe potentiële miljardendeal met cloud-computingfirma CoreWeave om de mogelijkheden van het bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie van uitbreiding te voorzien.

In totaal hoopt men dat deze samenwerking voor 8,6 miljard dollar aan omzet zal zorgen over de komende 12 jaar. Dankzij de voorsprong die Core Scientific opbouwde in de industrie kunnen zij volgens CJ Burnett dit soort deals binnenhalen.

“De investeringsvereisten voor speciaal gebouwde infrastructuur voor kunstmatige intelligentie zijn zo hoog dat investeerders het zich niet kunnen veroorloven om samen te werken met onervaren partijen”, aldus CJ Burnett.

Het aandeel van Core Scientific reageerde in ieder geval positief op het nieuws van dinsdag en sprong met enkele procenten omhoog

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....