Bitcoin miners: Ideale energiepartners, maar regelgevers lopen achter

315 totale weergaven

Bitcoin miners worden vaak ten onrechte bestempeld als energieslurpers. De grootste kostenpost voor miners is na de hardware de energierekening.

Maar volgens Aydin Kilic, CEO van Hive Digital, zijn zij juist ideale klanten voor energiebedrijven en spelen zij een cruciale rol in de overgang naar hernieuwbare energie.

Stiekem is het een logische conclusie Kilic is immers zelf een van die miners.

Politiek loopt achter

Tijdens de Proof of Work Summit in Duitsland benadrukte Kilic dat regelgevers wereldwijd achterlopen in hun begrip van de positieve impact die datacenters kunnen hebben op de stabilisatie van het elektriciteitsnet.

“Wij kunnen ons energieverbruik binnen enkele seconden aanpassen wanneer we een signaal krijgen van het energiebedrijf,” verklaarde Kilic.

Dit snelle reactievermogen maakt Bitcoin miners tot waardevolle partners, vooral tijdens piekuren of wanneer hernieuwbare energiebronnen zoals wind- en zonne-energie minder stabiel zijn.

In de Amerikaanse staat Texas kunnen miners bijvoorbeeld onmiddellijk hun verbruik verminderen, waardoor er meer energie beschikbaar komt voor andere delen van het netwerk.

Proactief minen

Hive Digital neemt een proactieve houding aan om regelgevers te informeren over deze voordelen. Het bedrijf is in gesprek met gemeentelijke, provinciale en federale overheden in landen als Zweden, Canada en Paraguay.

Op lokaal niveau wordt de bijdrage van datacenters vaak erkend en gewaardeerd. Kilic illustreerde dit met de bouw van Hive’s faciliteit in New Brunswick, Canada, waar de burgemeester enthousiast was over de economische impuls voor de gemeenschap.

Toch bestaan er op provinciaal en nationaal niveau nog steeds misvattingen over de impact van Bitcoin mining. Kilic benadrukt dat betere voorlichting essentieel is om beleidsmakers te overtuigen van de positieve rol die miners kunnen spelen, vooral in het kader van de energietransitie naar duurzame bronnen.

 

Lees meer over:
Duitslandmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...