Bitcoin miners langzaam naar VS en uit China: BTC prijs op $7.822

Bitcoin (BTC) heeft een rustig dagje achter de rug. De prijs van rond de $7.800 is eigenlijk hetzelfde als 24 uur geleden. Dat de prijs niet veel doet betekent natuurlijk niet dat er niks anders aan de gang is in de wereld van bitcoin.

We spraken met bitcoin grondlegger Adam Back over de technische ontwikkelingen, maar ook op andere vlakken zijn er interessante ontwikkelingen gaande. Bijvoorbeeld op het gebied van bitcoin mining.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Amerika wordt langzaam aan steeds interessanter voor bitcoin miners. Squire Mining heeft met een letter of intent duidelijk gemaakt dat zij minstens 41.000 bitcoin ASICs in de Verenigde Staten gaan neerzetten. Het Canadese blockchainbedrijf is een van de grootste partijen in de wereld van bitcoin als het gaat om hashpower. Dat meldt Cryptoslate.

Volgens Cryptoslate zijn werknemers van grote bitcoin mining bedrijven niet zeker over een toekomst in China. Verschillende partijen zijn langzaam aan het verhuizen naar andere landen. Zo willen de partijen voorkomen dat zij hard geraakt worden door eventuele Chinese regulering.

USA, USA!

De deal is onderdeel van een samenwerking met Core Scientific. Dat is het bedrijf van Kevin Turner, die voorheen bij Microsoft actief was als operationeel directeur. Dat bedrijf richt zich op AI en blockchain.

Beide bedrijven investeren miljoenen in dit bitcoin mining project in Amerika. Squire komt met minstens $6.37 miljoen over de brug terwijl Core Scientific minstens $12 miljoen gaat investeren. Deze investeringen gaan vooral naar de infrastructuur om deze hoeveelheid miners goed te kunnen plaatsen.

Nauwe banden met Bitcoin SV

Squire Mining heeft nauwe banden met de frontmannen van Bitcoin SV: Craig Wright en Jimmy Nguyen. Beide zijn adviseurs van het bedrijf. Ook heeft het bedrijf deals met mediaplatform CoinGeek.

Decentralisatie

Het merendeel van de bitcoin miners bevindt zich op dit moment in China. Het zou goed zijn voor het ecosysteem van bitcoin wanneer er ook elders in de wereld meer mining infrastructuur aanwezig is.

Uit China komen vaak nieuwtjes over eventuele maatregelen tegen cryptomunten als bitcoin. Dus het is logisch voor ondernemers om te kijken naar mogelijkheden buiten dat land.

Het nieuws van gisteren

Heb je het nieuws van gisteren gemist? Niet getreurd, hieronder een selectie van de gebeurtenissen van gisteren.

https://bitcoinmagazine.nl/2019/06/bitcoin-btc-analyse-wordt-9-000-opnieuw-getest/

https://bitcoinmagazine.nl/2019/06/ripple-xrp-thailand-xrapid-filipijnen/

https://bitcoinmagazine.nl/2019/06/website-van-bitcoin-trading-bot-cryptohopper-nagemaakt-door-criminelen/

https://bitcoinmagazine.nl/2019/06/facebooks-globalcoin-fiat-valuta-in-crypto-kleren/

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...