Bitcoin miners profiteren van drukte op het netwerk: hoogtepunt van 2023 bereikt

1799 totale weergaven
bull markt bitcoin prijs koers BTC

De Bitcoin-miningopbrengsten hebben in 2023 een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt. Dit fenomeen komt voort uit de recente prijsstijging van de cryptocurrency, die werd aangewakkerd door de groeiende opwinding rondom de mogelijke goedkeuring van een Amerikaanse spot Bitcoin ETF door de SEC (Securities and Exchange Commission).

Op 9 november bereikten de miningopbrengsten een bedrag van $42.386.514,038, waarmee het vorige record van $41.744.197,067 van 8 mei 2023 werd overtroffen. Ter vergelijking: dit is zelfs hoger dan tijdens de hype rond Ordinals-inscripties in mei. Let op: het gaat hier om omzet in dollars, en niet in bitcoin.

De stijging in miningopbrengsten kwam tegelijk met een sprong in de prijs van Bitcoin, die op 9 november steeg naar meer dan $37.000. Deze stijging werd veroorzaakt door de toenemende verwachting van de goedkeuring van een Amerikaanse spot Bitcoin ETF door de SEC. Op dit moment staat de prijs van Bitcoin net iets boven de $37.200, een stijging van 7,5% in een week.

Lane Kasselman, president van Blockchain.com, legt uit dat Bitcoin miners meer verdienen wanneer twee factoren samenkomen: de prijs van Bitcoin zelf en de bedrijvigheid op het Bitcoin-netwerk. Tijdens drukke periodes betalen gebruikers hogere transactiekosten. Hoewel de prijs van Bitcoin in mei niet uitzonderlijk hoog was, leidde de netwerkcongestie door de vraag naar Ordinals tot aanzienlijke inkomsten voor miners. De recente stijging in hun inkomsten is echter voornamelijk te wijten aan de stijgende prijs van Bitcoin.

Het optimisme over de Bitcoin ETF hangt samen met berichten dat Grayscale, een beheerder van digitale activa, in gesprek is met de SEC over de omzetting van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in een spot Bitcoin ETF. Dit volgt op een bevel van het U.S. Court of Appeals aan de SEC om de aanvraag van Grayscale te herzien, nadat deze de acties van de SEC als “willekeurig en grillig” had bestempeld.

Tot nu toe heeft de SEC elke aanvraag voor een spot Bitcoin ETF afgewezen. De goedkeuring van een dergelijke ETF in de VS wordt gezien als een belangrijke mijlpaal voor de institutionele acceptatie van cryptocurrency. Het zou beleggers de mogelijkheid geven om blootstelling aan de cryptomarkt te krijgen zonder zelf het risico van het bezit te hoeven beheren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...