Bitcoin miners verdienen $4 miljoen in 60 minuten, beste uur in geschiedenis voor miners

Volgens data van het blockchain analysebedrijf Glassnode hebben bitcoin-miners op 12 februari in één uur tijd meer dan $4 miljoen verdiend. Nog nooit in de geschiedenis van bitcoin verdienden miners zoveel in zo weinig tijd.

De fundamentals voor bitcoin miners worden beter en beter. Terwijl de koers maar blijft stijgen hebben ook de miners niets te klagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ondanks de halving ziet de toekomst voor miners er goed uit

Alweer bijna een jaar geleden in mei 2020 halveerde de beloning voor miners naar 6.25 bitcoin per blok. In één klap werden hun omzetten daarmee gehalveerd en in theorie zou dat moeilijkheden moeten opleveren voor de miners.

Niets is echter minder waar, want het netwerk is nu bijna een jaar later sterker dan ooit. De hashing power in het netwerk staat op een all-time-high en ook de prijs doet het fantastisch.

Minder dan een jaar na de halving pakken de miners zelfs een recordomzet van $4 miljoen in een tijdsbestek van één uur. Fantastische berichten die nog maar eens onderschrijven hoe gezond het bitcoin-netwerk aan het worden is.

Waarom gaan de omzetten van miners door het dak?

Iedere vier jaar vindt er binnen bitcoin een halvering van de beloning voor miners plaats. Dankzij dat mechanisme komen er steeds minder bitcoin op de markt, terwijl er steeds meer vraag naar bitcoin ontstaat.

Het aanbod daalt, terwijl de vraag stijgt en dan krijg je logischerwijs een explosie van de prijs. In theorie zou een halvering van de beloning voor miners moeilijk moeten zijn voor de beschermheren van het netwerk, maar niets is minder waar.

Tot nu toe blijkt na iedere halving dat de koers van bitcoin meer dan compenseert voor het halveren van de beloning. Hetgeen laat zien dat bitcoin werkt op de manier waarop het bedoelt is en dat we ons over het instorten van de mining-industrie geen zorgen hoeven te maken.

Een andere reden voor de enorme omzetten van miners is de toename van het aantal bitcoin-transacties op het netwerk. De populariteit van bitcoin zorgt ervoor dat de jacht op schaarse blockspace heviger wordt en daarmee ook dat de prijs stijgt om in een blok te worden opgenomen.

Lees meer over:
bitcoin mining

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....