Asic Jungle opent ‘eerste marktplaats voor tweedehands Bitcoin mining hardware’

Asic Jungle wil met hun marktplaats de handel in bitcoin mining hardware makkelijker en goedkoper maken. Het bedrijf lanceert een beta om hun platform te testen.

Directeur Artem Bespaloff ziet een belangrijke rol voor het nieuwe platform. De handel in tweedehands hardware is niet altijd even makkelijk. Voor zowel de koper als de verkoper kan er het een en ander misgaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een platform specifiek gebouwd om deze handel te faciliteren kan uitkomst bieden.

Mining hardware

Bespaloff vertelt tegenover Cointelegraph dat Asic Jungle de eerste ‘mining hardware marktplaats’ is. Gebruikers krijgen niet te maken met tussenpersonen, de mogelijke deals zijn alleen tussen koper en verkoper.

Volgens Bespaloff heerst er soms een vreemd sfeertje rondom de verkoop van tweedehands mining hardware. Handel vindt plaats met tussenpersonen of via bijvoorbeeld Telegram kanalen.

Asic Jungle hoopt dat het de problemen in de huidige markt deels kan oplossen. Zo zijn er bedrijven die hoge winstmarges pakken omdat er geen grote openbare handelsplaatsen zijn.

Bespaloff denkt dat je met biedingen en communicatie tussen koper en verkoper tot betere prijzen kunt komen. Voor de klanten dan natuurlijk, bedrijven die nu goede winsten pakken op deze handel zullen niet snel overstappen.

Handel

Kortom: het is een platform a la eBay, maar dan specifiek voor deze markt. Dat is mogelijk interessant voor hobbyisten die goedkope hardware op de kop willen tikken of fervente handelaren en miners die niet met allerlei andere zaken rekening willen houden.

Asic Jungle is gevestigd in Canada, maar hoopt klanten van over de hele wereld te verwelkomen. Volgens Bespaloff is er een grote markt voor tweedehands mining hardware.

Mensen die bijvoorbeeld erg goedkope of zelfs gratis elektriciteit tot hun beschikking hebben kunnen oom met verouderde hardware geld verdienen.

Interesse

Alles valt of staat uiteindelijk bij interesse in deze markt. Wanneer de prijzen op Asic Jungle uiteindelijk goedkoper worden dan bij andere verkopers dan kan dit een succesverhaal worden. De vraag is echter of een handelsplaats specifiek voor bitcoin mining hardware van de grond gaat komen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...