Amerikaanse fondsen steken indirect miljoenen dollars in Bitcoin (BTC) mining

Aandelen van Bitcoin mining bedrijven zijn in trek bij een aantal grote vermogensbeheerders uit Amerika. Namen zoals Charles Schwab, Fidelity en Vanguard kopen namelijk bij.

Bitcoin mining aandelen

De eerstgenoemde partij kocht voor 52.000 dollar bijna 23.000 aandelen in Riot Blockchain, een Amerikaanse mining firma. Fidelity en Vanguard zijn al langer actief met mining aandelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze hebben exposure in de bedrijven Riot Blockchain, HIVE Blockchain Technologies en BC Group. Ook Hut 8, mede opgericht door de Nederlander Marc van der Chijs, staat op dit lijstje.

Ze steken via diverse fondsen indirect geld in Bitcoin mining activiteiten, respectievelijk 2,1 miljoen dollar en 1,23 miljoen dollar. Op de wereldwijde markt misschien indrukwekkend, maar het is een begin.

Fidelity, met 3.300 miljard dollar onder beheer, ziet duidelijk toekomst in zogenaamde digitale assets. Ze hebben een aparte afdeling die op zoek gaat naar interessante investeringsmogelijkheden.

Bovendien hebben ze eind augustus een aanvraag ingediend voor een Bitcoin fonds bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Je kunt alleen deelnemen met een minimale inleg vanaf 100.000 dollar.

Bitcoin protocol

Het bitcoin protocol zit zo in elkaar dat elke tien minuten er een nieuw block gevonden wordt. Dat levert een miner een beloning op van 6,25 Bitcoin plus transactiekosten.

Deze activiteit is dermate winstgevend voor de bestaande mining bedrijven dat zij continu rekenkracht leveren aan het netwerk.

De rekenkracht van het Bitcoin netwerk is stabiel, terwijl ook de moeilijkheidsgraad de afgelopen twee weken amper is bijgesteld.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...