‘Oliebedrijven domineren Bitcoin mining binnen 5 jaar’, aldus Marty Bent

Voor het minen van bitcoin (BTC) is energie nodig. De hardware die je inzet om mee te doen moet van elektriciteit worden voorzien. Het is voor ondernemers in deze industrie dus zaak goedkope energie te vinden en zich vervolgens op die locatie te vestigen.

Marty Bent, een bitcoin podcaster, komt in een blogpost met een leuke oplossing voor zijn energie: sinds vorig jaar gebruikt hij het overgebleven gas van een oliebedrijf om bitcoin te minen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Olie

Bent is met Great American Mining (GAM) klein begonnen met een container op een olieveld. Het gas dat als bijproduct vrijkomt wordt gebruikt om de hardware van energie te voorzien.

Bent voorziet een toekomst waarin veel olie- en gasbedrijven hun overige energie gebruiken om bitcoin te minen. Dit gas levert normaal niets op, nu kan GAM het gebruiken om BTC te verdienen.

Een energiecentrale in New York verkocht al 30% van hun hashrate aan beleggers met een soortgelijke constructie.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bent legt het concept verder uit in zijn podcast. Hij hoopt met dit initiatief bedrijven te overtuigen en een ‘aha-moment’ te bezorgen. Het gas dat normaal wordt verspild kan worden gebruikt om een extra zakcentje te verdienen.

Dat is op de lange termijn goed voor bitcoin en zorgt voor mogelijk nog meer ondernemingen die hun energie (letterlijk en figuurlijk) in bitcoin stoppen.

Zuinig met energie

GAM koopt bijproducten van olie- en gasbedrijven op. Normaal wordt dit (met verlies) verkocht of weggegooid als afval. BTC mining kan een optie zijn.

Volgens Bent is het zelfs een stuk meer winstgevend: ”Als het goed is ontwikkeld kunnen containers met bitcoin miners tot wel 5 keer meer verdienen.”

De podcaster ziet nog een trend: ”in plaats van grote datacentra en alle infrastructuur te bouwen worden containermodellen gebruik om op locatie te bouwen.” Je kunt op deze manier de hardware vrij dichtbij de rest van de onderneming plaatsen.

Toekomst

Bent benadrukt dat dit alles een experiment is en zeker geen zekerheid, maar het is een nieuw initiatief om bitcoin mining voor nog meer ondernemers interessant te maken. Als het idee aanslaat is Bent met GAM er in ieder geval vroeg bij in Amerika.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...