Chinese Bitcoin miner lanceert eigen beurs buiten China

Een van de grootste bitcoin hardware fabrikanten van de wereld komt met een eigen beurs. Het Chinese bedrijf Ebang wil hiermee hun omzet verdubbelen in 2022.

In een gesprek met Bloomberg BBN geeft de CFO Chen Lei aan dat ze volledig buiten China gaan opereren met hun nieuwe handelsplatform.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Chinese overheid treedt de laatste jaren steeds harder op tegen bitcoin handelsplatformen in het land. Het is voor een partij als Ebang uberhaupt niet mogelijk in China een beurs op te zetten.

Financiële problemen?

Deze aankondiging van Ebang komt niet helemaal uit de lucht vallen. De hardwarefabrikant draait namelijk al jaren verlies en heeft behoefte aan nieuwe geldstromen.

In 2019 was de omzet van het bedrijf $109 miljoen, dat was zo’n drie keer minder dan in 2018. In beide jaren draaide het bedrijf verlies.

Lei licht toe: ”De beurs helpt met het diversifiëren van de omzet, zodat het bedrijf niet zo afhankelijk is van de volatiliteit van bitcoin.”

Als hardwarefabrikant ben je wel afhankelijk van de bitcoin markt: interesse in bitcoin (en andere assets) fluctueert en dat heeft gevolgen voor de interesse in mining hardware.

Andere plannen

Ebang kan dus niet overleven op alleen de bitcoin hardware. Naast een beurs is het bedrijf al gestart met adviesdiensten voor hun klanten. Ook over dit uitstapje is Lei bijzonder optimistisch: de omzet moet hierdoor met 40% groeien dit jaar.

Ebang ging op 26 juni officieel de beurs op. Het bedrijf verkocht $100 miljoen aan aandelen en is genoteerd aan de NASDAQ. Daarmee is het de tweede bitcoin hardware fabrikant op een Amerikaanse aandelenbeurs.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...