Bitcoin mining hardware fabrikant Canaan zoekt uitbreiding in Kazachstan

Bitcoin mining hardware fabrikant Canaan zoekt uitbreiding in Kazachstan

De Chinese heksenjacht op bitcoin miners heeft Kazachstan de mogelijkheid gegeven om zich te profileren als een gunstig vestigingsklimaat voor miners en producenten van mining hardware. Hardware fabrikant Canaan Inc is hard op weg om hun voetafdruk in het land te vergroten met enkele strategische partnerships met bitcoin miners in het land.

Het aan de Amerikaanse Nasdaq genoteerde bedrijf kondigde dinsdag aan dat het 10.300 AvalonMiners aan het werk heeft gezet in Kazachstan. Dit doet het in samenwerking met enkele lokale partijen, die ze niet bij naam wilden noemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rellen in Kazachstan: 'Net een veldslag'

Waar Canaan op zoek is naar uitbreiding in Kazachstan vanwege het gunstige vestigingsklimaat, lijkt er ook sprake van een grote mate van politieke onzekerheid in het land. Gisteravond braken er vanwege de hoge gasprijzen in het land rellen uit die er uiteindelijk toe hebben geleid dat de regering besloot af te treden.

De situatie in het land liep zo ver uit de hand, dat de president genoodzaakt was de noodtoestand uit te roepen en dat het leger eraan te pas moest komen. Zelfs dat hielp niet, want de betogers waren met teveel, waardoor het leger zich moest terugtrekken.

De demonstranten wilden maar één ding, het aftreden van de regering bewerkstelligen en Noersoeltan Nazarbajev, de voorgang van de huidige president terug als leider van het land. Nazarbajev heeft nauwe banden met de Russische president Vladimir Poetin en regeerde in het land van 1989 tot 2019.

De huidige politieke onrust en het elektriciteitstekort in het land lijken op de korte termijn niet enorm veel zekerheid te bieden voor miners die zich in Kazachstan gevestigd hebben. In een soortgelijke situatie in Iran is vanwege de tekorten immers een seizoens-verbod op mining afgekondigd.

Canaan trekt zich daar niets van aan

Het lijkt erop dat Canaan zich hier niets van aantrekt en zich weinig zorgen maakt over de oplopende gasprijzen en de politieke onrust die momenteel in het land heerst. Miners in Kazachstan draaien vooral op de goedkope en alom beschikbare kolen die het land rijk is.

Het duurde na de exodus vanuit China niet lang voordat Kazachstan zichzelf op de kaart had gezet als een mining-oord, want in juli was het land verantwoordelijk voor ongeveer 20 procent van de hash rate in het netwerk.

Wat Canaan betreft is het jaar 2021 alsnog een fantastisch jaar geworden, met omzetten die weer het niveau van voor de beursgang bereikten. In totaal wist het bedrijf een omzet van 204,5 miljoen dollar te noteren in het derde kwartaal. 708,2 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties